2017-01-16 19:53

EVENIMENT


Procurorul lui Bercea nu şi-a ţinut gura

 |  21:00
Procurorul lui Bercea nu şi-a ţinut gura

Procurorul Eugen Iacobescu, cel care a început cercetările în cazul lui Bercea Mondialu’, acuzat de tentativă de omor, a citit  în stenogramele interceptărilor convorbirilor telefonice dintre interlopi faptul că aceştia i-ar fi oferit bani fratelui preşedintelui, Mircea Băsescu, şi a dat “dezvăluirea” în presă. Informaţia apare într-un raport al Comisiei de Disciplină pentru procurori, din cadrul Inspecţiei Judiciare, de pe lângă plenul CSM.

Potrivit unui raport final al Comisiei de Disciplină pentru procurori din cadrul CSM, procurorul Iacobescu “a ştiut” despre afirmaţiile că fratele preşedintelui ar fi luat bani de la interlopi din convorbirile telefonice  interceptate de SRI şi le-ar fi dat în presă. Astfel, procurorul a cerut ascultarea a patru posturi telefonice, aparţinând lui Bercea Mondialu’ şi membrilor familiei sale. Anchetatorul a avut acces la stenograme, la conţinutul convorbirilor, în care persoanele interceptate au afirmat că fratele preşedintelui îl va scoate din puşcărie pe Bercea Mondialu’ pentru că ar fi luat 300.000 de euro de la interlopi.

SRI îl intercepta pe Mondialu’, iar Iacobescu deconspira convorbirile

Cel mai grav aspect este, susţin inspectorii judiciari, faptul că procurorul Eugen Iacobescu a dezvăluit conţinutul convorbirilor, în condiţiile în care autorizaţia de interceptare, emisă ulterior de un judecător, era valabilă. Aceasta echivalează cu periclitarea anchetei, dar produce şi alte consecinţe legate de confidenţialitatea unor acte procesual penale, precum şi de caracterul privat al convorbirilor telefonice ale oricărui cetăţean. Procurorul anchetator a detaliat în cadrul cercetării disciplinare de la CSM modul în care a cerut SRI să pună sub ascultare telefoanele lui Bercea Mondialu’, dar şi că a obţinut de la instanţă un mandat de interceptare de o lună, de la data de 20 februarie, până la data de 20 martie 2011.“Deşi în articolele publicate s-a menţionat ulterior că procurorul Iacobescu Eugen a negat implicarea lui Băsescu Mircea, fratele preşedintelui României, în cauza pe care acesta o instrumenta, în notele de relaţii din data de 4 aprilie 2011 şi 26 mai 2011, magistratul menţionează expres faptul că cel menţionat anterior (Mircea Băsescu  - n.r.) ar fi primit o anumită sumă de bani pentru ca inculpatul să fie pus în libertate.

Confidenţial, dar… public

“În ceea ce priveşte aceste afirmaţii, din cercetarea disciplinară efectuată în cauză a rezultat că acestea au fost cunoscute de către procurorul Iacobescu Eugen din notele de redare a convorbirilor interceptate în baza autorizaţiilor emise de către Tribunalul Olt. Se remarcă faptul că, la data când procurorul Iacobescu Eugen a făcut afirmaţiile către reprezentanţii mass-media, autorizaţiile emise de către judecător erau în derulare, valabilitatea acestora expirând la data de 2 aprilie 2011, caracterul acestora fiind confidenţial”, se arată în raportul Comisiei de Disciplină pentru procurori, din cadrul CSM.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639255-12-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

FLORIN
01 Aug 2011

Cel mai mult imi place ca in Romania se taie capul aducatorului de vesti si nu celui care e vinovat! E vinovat procurorul ca a spus, nu individul care a luat mita ca sa interv ina in justitie! Si ne ma i miram ca statele UE nu au incredere in justitia noastra. Pai ce, noi avem ?!

Adauga un comentariu

Random image