2017-01-19 13:01

EVENIMENT


Procurorul-şef al Sectorului 4, reţinut de DNA

 |  21:00
Procurorul-şef al Sectorului 4, reţinut de DNA

Procurorii anticorupţie l-au reţinut, ieri, pe prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, Mihai Betelie, după ce i-au percheziţionat casa şi biroul.

Monitorizat de mai multe luni, Betelie este cercetat pentru că ar fi derulat acte de comerţ sau ar fi încheiat tranzacţii financiare utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei. Astfel, el este acuzat de încălcarea articolului 12 lit. a) din Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. Potrivit articolului respectiv, „sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale”.

În vizorul ANI

Betelie este şi în vizorul inspectorilor Agenţiei Naţioanle de Integritate, după ce a scris în declaraţia de avere din 2010 că a împrumutat, în 2008, 200.000 de euro de la o persoană fizică, Ion Gogu. În 2011, acest împrumut nu mai era menţionat în declaraţia de avere. Alte două împrumuturi făcute de acesta sunt două credite bancare în valoare totală de 92.000 de euro.

El a mai intrat o dată în atenţia procurorilor DNA, care l-au scos ulterior de sub urmărire penală.

Potrivit unor surse judiciare, Mihai Betelie este cercetat de procurorii anticorupţie într-un dosar deschis în aprilie 2011, el fiind cercetat pentru instigare la abuz în serviciu. DNA s-a autosesizat faţă de prim-procuror în timp ce-l ancheta pe comisarul Adrian Ivaşcu de la Olteniţa. Procurorii DNA i-au interceptat telefoanele mobile ale poliţistului în care acesta îşi arăta nemulţumirea faţă de intervenţiile lui Betelie. Astfel, în aprilie 2009, Mihai Betelie ar fi încălcat marcajul longitudinal continuu, fiind oprit de un echipaj al poliţiei rutiere, în care se afla comisarul Adrian Ivaşcu. Prim-procurorul ar fi predat actele şi ar fi plecat fără acceptul poliţistului. După acest eveniment, Betelie ar fi sunat la un coleg din Parchetul Judecătoriei Olteniţa să-i „rezolve” dosarul de contravenţie rutieră.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-13

TAGURI: prim procuror, retinut, dna, mihai betelieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

CORNELIA GALAVAN
20 Ian 2012

CORNELIA GALAVAN – Va r og sa cititi articolul S-A FACUT DE RAS CA PRO CUROR DAR A FOST PROMOVAT SEF LA DNA ‘ - ( fostu l Prim procuror de la Par chetul Sectorului 4 Camel us Paduraru) PARCHETUL SE CTORULUI 4 MI-A DISTRUS V IATA MAI RAU DECAT ACCIDE NTUL RUTIER IN URMA CARUI A AM RAMAS INFIRMA, DATOR ITA UNEI EXPERTIZE FALSE CE A MUSAMALIZAT DOSARUL PENAL. MAI BINE MUREAM IN ACCIDENT DECAT SA AM INC REDERE IN PROCURORII CARE AU GENERAT UN ACT DE JUS TITIE INECHITABIL IN ‘ MALAXORUL JUSTITIEI TIMP DE 15 ANI ! TOT PARCHETUL A INCERCAT SA MUSAMALIZE ZE SI DOSARUL EXPERTULUI CARE A FOST PRIMUL EXPERT TEHNIC CONDAMNAT IN ROMA NIA DATORITA EXPERTIZEI A SCUNSA DE PROCURORI ! MAI BINE MUREA IN ACCIDENT D ECAT SA AM INCREDERE IN A CESTI PROCURORI ! URMEAZA SA FAC O NOUA PLANGERE P ENALA DUPA 15 ANI IMPOTRI VA AUTORULUI ACCIDENTULUI FAVORIZAT DE PROCURORI D EOARECE ACESTA INCALCA HO TARARILE JUDECATORESTI PE LATURA CIVILA ACHITANDU- MI DE ANI DE ZILE DOAR 40 % DIN PRESTATIA LINARA. M I-E LEHAMITE ! Va rog sa mai cititi si articolele ‘ CORNELIA GALAVAN FEME IA IN CARJE CARE A INVINS SISTEMUL ” (Jurnalul N ational) si ” VICTIMA U NUI ACCIDENT ISI CAUTA DE 12 ANI DREPTATEA ” (Ev z) precum si '' Expertul m-a facut, din victima, v inovata '' (Click). Amabu nte puteti afla si de la ziaristul Andi Topala car e a scris pe acest subiec t inca de la inceput.
METIN CERCHEZ
21 Ian 2012

veniti si la constanta sa vedeti legaturi intre fr ati avocati ai procurorul ui teodr nita-dat afar de 2 ori din magistratura c a judecator si procuror-f ost avocat al mafiei si s otia sa anca nita data af ra ca judecator-pte cate coruptie-si numita vicepr esedinte tribunal constan ta de traian basescu cu a jutor cristian deliorga o m de casa al lui traian b asescu-data afra de la cs m-dosar coruptie la concu rs numire sefi procurori- arges si bucuresti acum j udecator tribunal constan ta desi are virsta pensio narii-unchi prefect iorga palaz claudiu-cel care c a jurist nu nergea la 2 t ermene consecutive i inst anta ca primaria sa piard a nile milioane euro-cusu -unchi deputata pdl stavr ositu-sta calarasi 1 acr gen manu,vraja marii etc -ciote-galeii metrolo etc ,zizi carasimu-imbil mili oane euro linga tribunal si pe str m eminescu-geor ge despina,gica slabu-tob osar zorile ii cinta lui traian basescu-are zeci m agazine pe faleza mamaia casino,vile prim secretar mamaia- str m eminescu,c inema progresul acte fals e-etc-prim procuror valen tin stefa bagat afaceri c u kurzi-vile mamaia linga hotel royal,malluri-str i c bratianu-palsa oierie -dosra blatuit milioane euro evaziun -cetateme tu rci-benzinarie lazu,sali biliard etc droguri-dan t anase-au vile de lux-cart ier hoti benzina-jeep neg ru dat de kurzi sotiei lu i valentin stefan angajat a la ei audi q7,bmw seia 7 98 wxs-din salriul de p rocuror-deliorga cristian cu amnata adina florea - numita adjunct prim procu ror curtea de apel consta na-sia alergat rivalul un poltist pe strazile din medgidia in fundul gol-ar e vile,jeep merceds ,audi a4 si a6 si a3-teodor ni ta-audi a3 maro,audi a4 c t 19 atp,audi negru ct 43 atp-audi a6 si a9 alb,pe ugeot 308,jeepuri etc-din salariul la sta-caz cre dite acte fasle-banci med gisia si cernavoda-caz ni stor-procuror teodor nita -avocat al hotilor fratel e procurorului a nita jud eca soatia procurorului a naca nita-csm ii apara ca si dna si sri si kovesi si iacob-stiu toti de caz uri-spagi de milioane eur o-caz criminal blenis eli berat de teodor nira si e pur si jfosta judecatoare nasta -grigorescu ptr mu lti bani dupe ce a ucis o familie intreaga-mama,ta ta,copil de 9 ani ingropa ta de vie amalia-asta e mafia din justitie la con stanta-csm,dga,dna,sri ,p olitie corupte la constan ta-slugi ale pdl si traia n basescu-vom sesiza si u niunea europeana si cedo- al queda e cod sri de int erceptare mesaj

Adauga un comentariu

Random image