2018-10-21 01:02


Programul „Viză pentru SUA” reloaded

 |  18:44
Programul „Viză pentru SUA” reloaded

Românii care vor să obţină o viză pentru Statele Unite ale Americii pot beneficia de o îmbunătăţire a procedurilor birocratice printr-o serie de facilităţi online de completare a aplicaţiei de obţinere a vizei.

MAE a anunţat totodată demararea unei campanii de informare a publicului pentru Programul „Viză pentru SUA”,sub sloganul „Dacă vrei să vezi SUA arată-ne cât de mult iubeşti România”. Ministrul român de externe, Teodor Baconschi, a declarat că salută „susţinerea preşedintelui Obama faţă de o propunere a unui grup de congresmeni pentru relaxarea condiţiilor de acordare a vizelor”, exprimându-şi speranţa că românii vor putea să ajungă mult mai simplu să călătorească în Statele Unite. De asemenea, ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a anunţat introducerea unei etape de consiliere pentru românii care completează greşit aplicaţia online. Având în vedere că procentul acestora s-a situat la 15% din numărul total de aplicaţii, Ambasada SUA îi va consilia pe aceştia pentru a corecta greşelile înainte de a se prezenta pentru evaluarea dosarului.

Atât Baconschi, cât şi Gitenstein au subliniat că un motiv pentru care un mare număr de aplicaţii este respins îl constituie faptul că persoanele respinse continuă să reaplice permanent, chiar dacă statutul lor social nu s-a îmbunătăţit. Ambii oficiali au precizat că susţin prevederea ca un cetăţean să reaplice ori câte ori doreşte pentru viză, însă descurajează acest lucru dacă statutul aplicantului nu a suferit schimbări semnificative.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...