2018-12-14 07:52


Proprietar pe podul lui Oprescu

 |  21:00
Proprietar pe podul lui Oprescu

Un bucureştean figurează la Direcţia de Taxe şi Impozite ca deţinător a 105 mp din Şoseaua Orhideelor şi din pasajul Basarab. Primăria Capitalei recunoaşte că cetăţeanul plăteşte impozit pe respectivul teren, dar susţine că nu este responsabilă de situaţia creată. Drept “pedeapsă” că nu s-a înţeles cu administraţia condusă de edilul-şef Sorin Oprescu, proprietarului i-au fost tăiate curentul electric, gazele şi apa.

Constantin Ienache, un cetăţean din Capitală, susţine că plăteşte impozit pe un teren în suprafaţă de 105 metri pătraţi, pe care, acum, trece Şoseaua Orhideelor şi este amplasat un perete al podului hobanat de la pasajul Basarab. Casa lui Constantin Ienache, de la adresa Şoseaua Orhideelor 36, este singurul imobil din zonă care nu a fost dărâmat pentru a face loc pasajului Basarab. Proprietarul nu s-a înţeles cu Primăria Capitalei pentru suma cu care urma să fie despăgubit. “Mi-au dat cât au vrut ei. Nu ne-a întrebat nimeni. Mi-au dat 105.000 de euro. Dar mi-au şters 105 mp din suprafaţa terenului. Totuşi eu, acum, plătesc impozit şi pe aceşti 105 mp. Plătesc impozit pe 10 metri liniari din Şoseaua Orhideelor şi din pod”, ne-a declarat Constantin Ienache.

Cetăţeanul spune că a dat în judecată administraţia condusă de Sorin Oprescu pentru a-şi primi restul de bani şi pentru a nu mai plăti impozit pe o bucată din Şoseaua Orhideelor şi pe un parapet al pasajului Basarab. “Casele de lângă mine au fost despăgubite integral. Au fost aici persoane care locuiau ilegal în imobilele dărâmate şi tot au primit toţi banii. Deocamdată nu am văzut nici un ban de la Primărie”, ne-a mai explicat bucureşteanul.

Fără curent, gaze şi apă  potabilă

Acum, casa lui Constantin Ienache este unicul imobil vechi, din zona unde a fost ridicat podul hobanat. Mai mult, cetăţeanul susţine că, după ridicarea podului, locuinţa sa nu mai are gaze, curent electric şi apă potabilă. “Înainte aveam toate facilităţile. Acum nu mai am apă, nu mai am gaze, nu mai am lumină”, ne-a mai mărturisit bucureşteanul în vârstă de 67 de ani.   

Ultimul mohican

În 2008, Tribunalul Bucureşti a hotărât ca Primăria Capitalei să plătească despăgubiri de 1,7 milioane de euro pentru exproprierile din zona pasajului Basarab, o sumă-record. Primăria Capitalei susţine că “toate despăgubirile propuse de expropriatorul Municipiului Bucureşti   au fost plătite/consemnate în conturi deschise pe numele persoanelor îndreptăţite/aparent îndreptăţite”.

În urmă cu doi ani, mai mulţi proprietari de imobile din zona Basarab, care au refuzat despăgubirile oferite de administraţia locală, au reclamat Primăria Capitalei, susţinând că le-a fost tăiat abuziv curentul electric. Se pare că proprietarul de la Orhideelor 36 este ultima persoană care şi-a păstrat imobilul “la umbra pasajului Basarab”, nereuşind să ajungă la o înţelegere cu PMB. 

Primăria Capitalei confirmă

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) confirmă faptul că Constantin Ienache plăteşte impozit pe 105 mp din pasajul Basarab şi Şoseaua Orhideelor, dar susţin că nu administraţia este de vină pentru această situaţie. “Cetăţeanul care locuieşte în imobilul din Şos. Orhideelor nr. 36 se judecă cu Primăria întrucât a contestat cuantumul despăgubirilor propuse de municipiul Bucureşti. Acelaşi cetăţean plăteşte probabil impozit pe teren întrucât după ce a primit Hotărârea Comisiei pentru Aplicarea Legii 198/2004 nu s-a prezentat la organul fiscal în raza căruia îşi are domiciliul pentru a solicita modificarea rolului fiscal (în sensul reducerii suprafeţei de teren impuse cu suprafaţa expropriată)”, ne-au declarat reprezentanţii PMB.

“Mi-au dat cât au vrut ei. Nu ne-a întrebat nimeni. Dar mi-au şters 105 mp din suprafaţa terenului. Plătesc impozit pe 10 metri liniari din Şoseaua Orhideelor şi din pod” Constantin Ienache-Proprietar pe 105 mp din Şoseaua Orhideelor şi pasajul Bsarab


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-01-05

Mai multe imagini:
Proprietar pe podul lui Oprescu
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
04 Aug 2011

Haida,de!Cum puteti sa credeti ca Sorin Oprescu sau municipalitatea l-au lasat fara utilitati?Lumina,apa,gazele sunt de competenta unor societati care nu au nici in clin ,nici in maneca cu Sorin Oprescu sau Primaria Generala!Cine stie ce restante o fi avut,si acum il scoate vinovat pe Sorin Oprescu!
CIUPINGHER
05 Aug 2011

Lipsa de profesionalism din partea jurnalistului!
Random imageUltimele stiri


loading...