2017-01-24 23:25


Propunerile Opoziţiei după demisia lui Boc: Alegeri anticipate şi guvern de tehnocraţi

 |  18:51
Propunerile Opoziţiei după demisia lui Boc: Alegeri anticipate şi guvern de tehnocraţi

Depunerea mandatului Guvernului Boc a fost catalogată de liderii din Opoziţie drept o victorie a oamenilor care protestează în ţară, fiind un prim pas pentru soluţionarea situaţiei dificile ce stăpâneşte ţara. Conducerea USL îşi face planuri şi îşi propune formarea unui guvern de tehnocraţi şi declanşarea de alegeri anticipate.

După ce Emil Boc şi-a anunţat demisia din fruntea Guvernului, reprezentanţii Opoziţiei doresc formarea unui guvern de tehnocraţi şi organizarea de alegeri anticipate. La finalul şedinţei USL, cei trei lideri ai formaţiunii au hotărât să meargă ieri la consultările de la Cotroceni pe tema desemnării unui nou premier, reprogramate pentru ora 17.00, pentru cele trei partide.

Deşi a recunoscut că demisia lui Boc este o victorie a protestelor din ţară, Crin  Antonescu (PNL) susţine că un pas pentru soluţionarea crizei din ţară este demisia lui Traian Băsescu. Liderul PNL este de părere că demisia lui Emil Boc arată că „Opoziţia a avut dreptate atunci când a încercat să sancţioneze acţiunile Guvernului Emil Boc prin mijloacele parlamentare pe care le-a avut la îndemână”, făcând referire la moţiunile de cenzură depuse împotriva asumării răspunderii Guvernului pe anumite legi.

Ion Iliescu, preşedinte de onoare al PSD, a explicat că Coaliţia de guvernare poate evita respingerea unui guvern de către Parlament dacă se ajunge la o înţelegere cu cei din Opoziţie, prin formarea unui Executiv condus de tehnocraţi, ce vor pregăti algerile anticipate. Procedura prevede ca guvernul nou format să fie validat de votul Parlamentului. Dacă nu se va forma un guvern de tehnocraţi, Victor Ponta a menţionat că USL va respinge consecutiv, în Parlament, propunerile pentru formarea a două guverne, ca apoi să se organizeze alegeri anticipate prin care oamenii să îşi aleagă conducătorii.

Antonescu nu a ezitat să spună că demisia Guvernului reprezintă şi „plecarea celui mai incompetent, mai corupt şi mai mincinos guvern din istoria României de după 1989”. La rândul lui, liderul  PC, Daniel Constantin, subliniază ideea organizării de alegeri anticipate, susţinând că Traian Băsescu şi-a epuizat credibilitatea pe care o avea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-14

TAGURI: Emil_Boc, Guvern, Victor_Ponta, USL, Crin_AntonescuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image