2018-10-20 03:02


Protecția copilului din Norvegia, prima reacție oficială

 |  15:04
Protecția copilului din Norvegia, prima reacție oficială

Serviciul de Protecție a Copilului din Norvegia, Barnevernet, a oferit presei din România prima reacție oficială în cazul familiei Bodnariu, ai cărei cinci copii au fost luați de la părinți în luna decembrie.

Barnevernet transmite ca, "potrivit prevederilor legale (Norwegian Children's Act), motivele religioase nu pot sta la baza plasarii un custodie a unui copil", într-un interviu acordat Ziare.com.

"Legislatia norvegiana se bazeaza pe interesul copilului. Conventia pe Drepturile Copilului este cel mai raspandit tratat pentru drepturile umane ratificat din istorie, si Norvegia a ratificat Conventia in 1991.

Cazurile de protectie a copilului trebuie rezolvate in concordanta cu legislatia norvegiana. Norvegia are incorporata in legile sale Conventia ONU privind drepturile Copilului. Conventia ONU subliniaza ca statul in care se afla copilul are datoria de a proteja copilul in concordanta cu legislatia nationala. Actul norvegian pentru protectia copilului (CWA) subliniaza aceasta responsabilitate. (...) CWA se aplica tuturor copiilor din Norvegia, indiferent de statutul lor rezidential, de nationalitate sau de cetatenie", precizeaza reprezentantii Barnevernet.

Oficialii norvegieni subliniaza ca "un ordin de plasament este emis de catre Consiliul regional de Protectie Sociala sau de catre Tribunalul Districtual doar daca exista deficiente serioase in ingrijirea de zi cu zi, sau daca copilul este maltratat sau supus altor violente grave, abuzuri sau neglijare acasa".

Totodata, o conditie privind emiterea unui ordin de plasament este "ca acesta sa fie necesar pentru situatia copilului si in interesul lui. Un ordin de ingrijire nu poate fi transmis daca sunt luate masuri voluntare ce pot oferi conditii satisfacatoare pentru copil".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-15

TAGURI: protectia copilului norvegia, barvernet, caz bodnariu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TATOIU MONCA SILVIA
16 Ian 2016

Limbajul de lemn acopera intotdeana beneficii financiare
Random imageUltimele stiri


loading...