2018-12-13 06:55


PROTEST la Deva. Zeci de comercianți, nemulțumiți de impozitul pe clădiri

 |  18:48
PROTEST la Deva. Zeci de comercianți, nemulțumiți de impozitul pe clădiri

PROTEST la Deva. Câteva zeci de comercianți au protestat spontan, miercuri, la sediul Primăriei, ei fiind nemulțumiți de impozitul pe clădiri, în condiţiile în care membrii Consiliului Local au adoptat un proiect de hotărâre prin care această taxă a fost stabilită la 1,3 % din valoarea spaţiilor comerciale.

Protestatarii au solicitat consilierilor locali să modifice impozitul pentru clădirile nerezidențiale.

"Am participat la ședință pentru că impozitul pe clădiri nu este singurul. Noi mai plătim și alte impozite, contribuții sociale, salarii. Nu trebuia ca acest impozit pe clădiri să fie trecut la maxim. Dorim o reducere a impozitului, dacă legea permite acest lucru", a declarat unul dintre participanții la protest, potrivit Agerpres.

Primarul Devei, Petru Mărginean, le-a propus comercianților să facă împreună cu reprezentanții serviciului de taxe și impozite un studiu de impact în ceea ce privește modul în care noul impozit va afecta afacerile micilor întreprinzători.

"Am văzut că s-au încins spiritele. Din punct de vedere al primăriei, administrația locală a respectat legea. Documentul a stat pe site-ul primăriei timp de 45 de zile, la dezbaterea publică nu a venit nimeni. Dar trebuie să ascultăm și minoritatea care a cerut acest lucru. Vom face un studiu de impact împreună cu dânșii și dacă din acesta rezultă că există susținere bugetară, atunci putem scădea impozitele", a afirmat primarul Devei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-27

TAGURI: protest, deva, zeci, comerciant, nemultumit, impozit, cladire
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...