2017-01-19 13:15

EVENIMENT


Proteste faţă de uciderea unui tânăr moldovean de militarii ruşi

 |  18:37
Proteste faţă de uciderea unui tânăr moldovean de militarii ruşi

Locuitorii din satul Pârâta, aflat în apropierea oraşului Vadul lui Vodă, din Republica Moldova, dar şi locuitori din Chişinău care au participat la conflictul trasnistrean din urmă cu două decenii, au protestat faţă de uciderea unui tânăr de 18 ani, în dimineaţa zilei de 1 ianuarie.

Protestatarii au cerut evacuarea armatei ruse de pe teritoriul Moldovei şi desfiinţarea postului de pacificatori din localitate, potrivit Agerpres. Tânărul Vadim Pisari a fost împuşcat după ce a trecut cu automobilul pe lângă postul forţelor de pacificatori, fără a opri la cererea acestora. Potrivit premierului Vlad Filat, militarul rus care l-a împuşcat pe Vadim Pisari nu a avut motive întemeiate să recurgă la un astfel de gest.

Tânărul împuşcat de militarul rus era membru al Partidului Liberal Democrat, condus de premierul Republicii Moldova. Unul din gloanţele trase asupra sa l-a rănit în spate, acesta decedând ulterior la spital. Filat a declarat despre incident că este unul „grav şi regretabil”, apelând însă la calm.  Acesta a menţionat că guvernul întreprinde toate măsurile pentru a asigura o anchetă corectă, precizând că din informaţiile pe care le deţine „nu au existat motive ca să fie omorât un om”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-09-09

TAGURI: proteste Transnistria, tanar impuscat TransnistriaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image