2019-02-21 14:27


PSD vrea să-l ÎNLĂTURE pe Iohannis de la NUMIREA șefilor ÎCCJ

 |  21:28
PSD vrea să-l ÎNLĂTURE pe Iohannis de la NUMIREA șefilor ÎCCJ

Președintele României nu va mai numi, nici măcar formal, judecătorii din conducerea Înaltei Curți de Casație și Justiție. Cel puțin aceasta este propunerea prin care PSD vrea să pună în acord textul uneia din legile justiției cu o decizie a Curții Constituționale. Paradoxul este că, în sesizarea făcută de liberali, aceștia reclamau tocmai restrângerea atribuțiilor constituționale ale președintelui. Inițiativa a fost deocamdată doar discutată în comisia specială condusă de Florin Iordache, fără să fie pusă la vot.

Legea actuală, în vigoare din 1992, prevede că președintele, vicepreședinții și șefii de secție ai Înaltei Curți sunt propuși de CSM și numiți de președintele României.

Șeful statului are dreptul să refuze numirile, dar motivat.

La sfârșitul anului trecut, Parlamentul i-a luat însă acest drept. PNL a contestat modificarea la CCR, iar sesizarea a fost admisă.

Reuniți din nou în comisia specială, liberalii au avut o surpriză: textul propus de Florin Iordache, susținut de PSD și UDMR, îl elimină definitiv pe președintele României, care nu mai are dreptul nici să numească, nici să revoce.

Ioan Cupșa, deputat PNL: "- Ajungem ca, ulterior admiterii sesizării noastre de neconstituționale, textul pe care îl veți adopta, că nu îl vom adopta, îl veți adopta, da, să restrângă și mai mult rolul președintelui, rolul funcției prezidențiale".

Marton Arpad, deputat UDMR: "- Este scris negru pe alb - că nu poate respinge".

Eugen Nicolicea, deputat PSD: "- Ai grijă ce-ți dorești! Ați zis că e neconstituțională, neconstituțională este!".

Articolul propus este contestat și de USR.

Discuțiile de azi au fost doar de principiu, votul pe noile articole se va da într-o ședință viitoare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-14

TAGURI: psd, comisia iordache, iohannis, numire, sefi iccj
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
15 Mar 2018

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene Frans Timmermans cu ocazia vizitei sale la Bucuresti confirma lumii CA DE FAPT IN URMA LOVITURII DE STAT DIN DECEMBRIE 1989 POPORUL ROMAN ESTE ACUM SUPUS dupa 28 de ani UNUI GENOGID EXERCITAT CU MARE CRUZIME DE CATRE INSASI CLASA POLITICA MAFIOTIZATA SI TICALOASA A RO, TARA CARE ESTE PE LOCUL 2 IN LUME DUPA SIRIA LA EXODUL POPULATIEI. Pedofilului CIORDACHE trebuie redeschis dosarul penal intocmit cand era viceprimar la CARACAL casat de sotia sa judecatoare. Ro pt a progresa nu trebuie sa accepte ca POLITRUCII din parlament sa aiba copii sau nevestele angajate de ei la stat (adica dupa ce IMPOSTORII DEVIN PARLAMENTARI SAU GUVERNANTI). In prezent in Ro se dezvolta BURGHEZIA COMUNISTA si DICTATURA PLURALISTA , fiecare POLITRUC NEBUN isi impune propria dementa.
PSD
15 Mar 2018

psd e terminat de dragnea .
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...