2018-11-17 05:17


Punct de vedere de Liviu Codîrlă. Despre domnul Boc de Tulcea

 |  21:00
Punct de vedere de Liviu Codîrlă. Despre domnul Boc de Tulcea

Îl cheamă Hogea. Constantin Hogea. Un fel de agentul termic 007 al oraşului. Jovial, încrezător, morganatic. Atitudine de Bond de Tulcea. Mai exact spus, de Boc de Tulcea, cum singur s-a proclamat cu emfază atunci când şi-a dat, lui şi tuturor subordonaţilor, sporul de xerox de 15% din salariu. În ciuda crizei, în ciuda criticilor, în ciuda tuturor.

Dacă domnul Boc de Bucureşti a fost prim-ministru în patru guverne, umilul epigon, domnul Boc de Tulcea, a fost primar în două mandate. Visul lui secret e să-şi egaleze modelul de la Bucureşti. Şi pentru asta s-a pregătit asiduu, n-a dormit nopţi, a exersat în faţa oglinzii. Îmbrăcat în tricolor oficiază căsătorii, în costume vesele merge la nunţi, iar în costume cernite, la înmormântări. Nu mai vorbim de botezuri. Stă smerit în uşile bisericilor şi face frumos. Oamenii simpli sunt extaziaţi. Domnul Primaaar! La nuntă la noi, la botez la noi, la înmormântare la noi! Vai, e nemaipomenit, nemaiauzit, nemaiîntâlnit! E o minune!

Cu salopetă şi cizme de cauciuc merge, inchizitor, pe străzi. Pe străzile din Tulcea. Un fel de tranşee cu două sensuri de mers, de o parte şi de alta. Măsoară adâncimea gropii şi grosimea asfaltului ce va să fie. Unde groapa e prea mică sau asfaltul prea subţire, cheamă repede constructorul şi-l ceartă, îl pune să refacă, ce mai, îl execută. Cu o lovitură fermă şi bine ţintită. În mijlocul urbei, înconjurat de viitorii votanţi care juisează de încântare. E primarul lor şi al partidului de guvernare. Cel care le-a tăiat pensiile, salariile, sporurile, beneficiile, dar şi gratuitatea pentru pensionari pe transportul public din Tulcea. Dar şi posibilitatea de a se racorda la gaze pe unele străzi, în unele zone din Tulcea. Şi aş putea continua. Decizii dure, luate cu nonşalanţă când de Boc de la Bucureşti, când de Boc de la Tulcea, într-un amalgam din care nu mai înţelege nimeni nimic. Decât că o duc mai rău, că le e mai greu, că nu întrevăd nici o speranţă. Sunt mulţi, neajutoraţi, nemulţumiţi şi tot mai săraci. Deasupra lor sunt câţiva, parte a famigliei domnului Boc de Tulcea. Puţini, foarte puţini, şi tot mai bogaţi. Are grijă de asta însuşi şeful lor. Iar ei au la rândul lor grijă de el.

Acum trec printr-un moment un pic mai dificil. Dar au experienţă. Au mai trecut prin asta şi acum patru ani, dar şi acum opt ani. Ştiu cum se face. Influenţează, descurajează, hipnotizează. Au desfiinţat presa locală, au desfiinţat televiziunea locală şi nici chiar întreg oraşul nu se simte prea bine. Iar tulcenii, neinformaţi, tranchilizaţi, hipnotizaţi se vor încolona din nou şi vor merge, disciplinaţi şi fericiţi, să le reconfirme prin vot afacerile, hoţiile, tunurile. Pe încă patru ani. Pentru ca Hogea, Constantin Hogea, domnul Bond de Tulcea autosupranumit Boc de Tulcea, să doarmă liniştit. El şi toată famiglia lui.

Dar nu va fi aşa! Întotdeauna există un timp al schimbării. În politică el vine atunci când deţinătorul puterii e cel mai convins de perenitatea sa. Iar pentru Boc de Tulcea  acest moment tocmai a venit. Tulcenii vor vota altceva. Vor vota un partid altfel. Un partid care promite mult, dar care îşi va ţine promisiunile. Un partid care va schimba faţa oraşului şi a judeţului. Un partid care le va reda Delta. Un partid care la va reda zâmbetul. Un partid al poporului şi pentru popor: Partidul Poporului Dan Diaconescu!

Liviu Codîrlă,

Preşedinte PPDD Tulcea


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-12-04

TAGURI: liviu codirla, punct de vedere
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DIDOS
27 Apr 2012

Dl. Liviu Codarla , prezenta pe primarul orasului Tulcea , ca pe un om de nimic . Desigur dl. Hogea nu este perfect , dar in nici un caz nu este asa cum a fost prezentat de autorul articolului. Nu ar fi rezistat doua mandate ca primar. Dar , cine este dl. Liviu Codarla, de judeca pe altii ? Probabil ca el este perfect si infailibil . Nu sunt un fan Hogea , dar nu-mi place mistoul , decat daca are la baza ceva real si nu calomnii.
PELICANU' DE MUNICIU
28 Apr 2012

ba, frate astia pe unde au trecut au facut jaf. degeaba pozea nenea primaru'in cel mai bun si cel mai drept!totu'e teatru ieftin de 1 leu... omu'e actor de strada...si asta fara sa se chinuie...are talent innascut!
IOANA
01 Mai 2012

Chiar asa,cine este Cotirla? Si mai ales pentru Tulcea?...Am inteles ca este din Galati,atunci ce cauta el la Tulcea sa faca ordine.Stai domne` la tine la Galati,sau aia de acolo s-au saturat de tine?
CALIGA
13 Noi 2012

Liviu Codirla vine dintr-o familie de intelectuali,cu unchi profesori universitari,mama sa profesoara de matematica...Premiant din prima clasa pana la absolvirea facultatii...Este un om foarte serios,de mare caracter,este o mandrie pentru tulceni sa aiba asa parlamentar...
Random imageUltimele stiri


loading...