2017-01-17 09:06

EVENIMENT


„Pupici” pentru ministru. O cameră de filmat a înregistrat, două ore, fundul unei profesoare

 |  17:13
„Pupici” pentru ministru. O cameră de filmat a înregistrat, două ore, fundul unei profesoare

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dâmboviţa a primit un film de două orecu posteriorul unei profesoare. Nu a fost un gest obscen, ci pur şi simplu înregistrareadin timpul unei probe scrise de la examenul de bacalaureat. Pe de altă parte,mai multe absolvente de liceu din Iaşi i-au trimis „pupici” pe cameră ministruluieducaţiei, Daniel Funeriu, în timp ce un candidat din Argeş i-a dedicat undans.

Prima încercare de a supraveghea examenul de bacalaureatcu ajutorul camerelor video a creat şi unele situaţii comice. Probabil că vorfi foarte interesante argumentele pe care le vor aduce mai marii MinisteruluiEducaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) sau ai inspectoratelorşcolare pentru a justifica respectivele întâmplări. Aceasta, dacă vor oferiexplicaţii.

Astfel, la un centru de examinare din municipiulTârgovişte, de exemplu, una dintre camerele de supravegheat a înregistrat, petimpul unei probe scrise, timp de două ore, doar posteriorul unei profesoaresupraveghetor. Camera de filmat era plasată pe catedră, iar profesoara s-aaşezat exact în faţa acesteia. Pe întreaga desfăşurare a probei scrise, nici uncandidat nu a fost filmat. Informaticienii de la respectivul centru deexaminare, care sunt nevoiţi să înregistreze filmuleţele pe CD-uri pentru a letransmite Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dâmboviţa, nu ştiu cum săprocedeze cu filmul în care nu se vede decât „partea din spate” a profesoareisupraveghetor. Potrivit surselor din cadrul ISJ Dâmboviţa, „posteriorulimortalizat” al profesoarei va ajunge în arhiva inspectoratului şcolar.

Mai mulţi supraveghetori de la probele scrise ale bacalaureatuluidin judeţul Gorj ne-au explicat că multe dintre absolventele de liceu auacordat mare atenţie camerelor de filmat. „Fetele noastre au venit foartegătite la examen şi primele lucruri pe care le-au căutat cu privirea, când auintrat în sala de examen, au fost camerele de filmat. Au fost foarte ocupatesă-şi mai aranjeze câte o şuviţă de păr sau să privească spre cameră, din cândîn când. Nu ştiu dacă au fost la fel de concentrate şi asupra subiectelor cetrebuiau rezolvate”, ne-a declarat Maria T., unul dintre profesoriisupraveghetori.

În judeţul Iaşi, tinerii absolvenţi de liceu au fost şi mai„captivaţi” de camerele de filmat. Mai mulţi candidaţi au trimis bezele cătrecamerele de supraveghere, înainte sau după ce au fost împărţite subiectele.Întrebaţi de supraveghetori cui i-au fost adresate bezelele, absolvenţii de 12clase au spus că sunt pentru ministrul Daniel Funeriu.

Un candidat din Argeş a dansat câteva secunde în faţacamerelor de supraveghere, înainte să predea teza. Întregul dans a fostînregistrat şi va ajunge la ISJ Argeş.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-10-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

CLAUS
05 Iul 2011

Tot invatamantul romanesc e cu "posteriorul".

Adauga un comentariu

Random image