2017-01-17 07:00

EVENIMENT


Purtare abuzivă. Doi poliţişti de la Crimă Organizată, judecaţi după ce ar fi bătut un bărbat confundat cu un proxenet

 |  19:40
Purtare abuzivă. Doi poliţişti de la Crimă Organizată, judecaţi după ce ar fi bătut un bărbat confundat cu un proxenet

Doipoliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Clujsunt judecaţi de Curtea de Apel Cluj pentru purtare abuzivă, fiind acuzaţi căau bătut un bărbat pe care l-au confundat cu un proxenet, transmitecorespondentul Mediafax.

LaCurtea de Apel Cluj a avut loc, ieri, primul termen în dosarul în care cei doipoliţişti, Otniel Podea şi Daniel Mora, au fost trimişi în judecată deParchetul Curţii de Apel Cluj pentru purtare abuzivă, după ce l-ar fi bătut peRadu Alexa Vaida pe o stradă din municipiul Dej.

Vaidaa declarat corespondentului Mediafax că a fost luat la bătaie fără nici un motivde cei doi poliţişti, în 13 aprilie 2010, şi că a aflat ulterior că a fostconfundat cu un proxenet. "Am fost bătut în faţa casei mele din Dej, fărănici un motiv. M-au confundat cu un proxenet, nu au spus asta atunci, am aflatulterior. A fost îngrozitor, s-a şi întâmplat în data de 13, dar chiar aşa o zicu ghinion să am, nu am crezut. În urma bătăilor, am avut o fractură declaviculă şi alte leziuni interne, o lovitură la picior şi escoriaţii lacap", a spus Vaida. El a spus că va cere şi despăgubiri, dar nu s-ahotărât încă asupra unei sume. "Voi cere şi despăgubiri, dar nu m-amgândit la o sumă încă. În funcţie de cursul procesului, vreau să văd cu cemăsuri vin cei doi poliţişti. Dacă vin cu capul plecat, pe cale de împăcare,sunt dispus la discuţii. Dacă vin cu ameninţări şi continuă abuzul, aveminstanţă, este judecată şi vor stabili judecătorii ce şi cum. Când mă loveau,mă obligau să tac, să nu mai urlu. Eu îmi strigam soţia şi ei ziceau: «Gura!Gura!» şi mă loveau cu repeziciune. Nici proxeneţii nu trebuie loviţi, bătuţipe stradă, categoric nu. Bătaie cred că a fost suficientă în Evul Mediu, nusunt de acord cu asemenea fapte. Nu mi-au cerut scuze niciodată, sunt surprinscă nici instituţiile la care lucrează nu şi-au cerut scuze vreodată, suntfoarte surprins", a spus Vaida.

Larândul său, avocatul lui Vaida a solicitat instanţei introducerea în dosar aMinisterului Administraţiei şi Internelor, ca parte responsabilă civilmente,deoarece poliţiştii se aflau în timpul serviciului în momentul în care l-ar fibătut pe bărbat.

Deocamdată,singura măsură luată împotriva celor doi poliţişti a fost punerea acestora ladispoziţia Brigăzii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-04-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image