2017-01-21 12:48

EVENIMENT


Radu Moisin, reales primar interimar al Clujului

 |  15:19
Radu Moisin, reales primar interimar al Clujului

Viceprimarul Radu Moisin a fost reales, vineri, într-o şedinţă de îndată a Consiliului Local Cluj-Napoca, în funcţia de primar interimar al municipiului, după demisia din funcţie a lui Sorin Apostu, arestat preventiv pentru fapte de corupţie.

Consiliul Local Cluj-Napoca s-a întrunit, vineri dimineaţă, într-o şedinţă de îndată pentru alegerea primarului interimar al municipiului dintre cei doi viceprimari, Radu Moisin şi Laszlo Attila, după ce, joi, prefectul Florin Stamatian a emis ordinul de constatare a încetării mandatului de primar al municipiului al lui Sorin Apostu.

Consilierul PSD Remus Lăpuşan a cerut, înainte de vot, consilierilor PDL şi UDMR să îşi asume şi lucrurile rele din activitatea CL Cluj-Napoca, considerând că municipiul va avea un primar legitim abia după alegerile locale din iunie 2012.

"Vă rog pe cei din Coaliţia PDL-UDMR să aveţi curajul să îl înfruntaţi pe viitorul primar interimar, să îi spuneţi ce gândiţi, pentru că lui Apostu nu aţi avut curajul să îi spuneţi niciodată nimic", a spus Lăpuşan.

La rândul său, consilierul PSD Ioan Vuşcan a afirmat că alegerea unui primar interimar "este un moment trist şi umilitor pentru cetăţeni care trebuie să accepte un primar, altul decât rezultat din alegeri".

Candidatura lui Radu Moisin pentru funcţia de primar interimar a fost propusă de grupul consilierilor PDL, el obţinând 15 voturi pentru, în timp ce Laszlo Attila, propus de UDMR, a primit cinci voturi. Cinci voturi au fost declarate nule.

După aflarea rezultatelor votului, Moisin a depus jurământul.

Radu Moisin, care fusese ales primar interimar în 30 noiembrie 2011 după suspendarea din funcţia de edil a lui Sorin Apostu, a declarat că îşi propune ca, până la finalul mandatului, care expiră la alegerile din iunie 2012, să finalizeze proiectele începute deja de municipalitate şi să dea dovadă de o mare transparenţă în activitate.

"Clujenii îşi doresc foarte multe lucruri bune într-un timp scurt, iar mie îmi place să fac lucrurile astăzi", a spus Moisin.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-04-20

TAGURI: radu moisin, primar interimat, clujComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image