2017-01-16 17:35

EVENIMENT


Rădulescu (PDL): Validarea listei CSM s-a amânat din motive tactico-politice

 |  19:22
Rădulescu (PDL): Validarea listei CSM s-a amânat din motive tactico-politice

Şedinţaplenului Senatului a fost suspendată ieri, din lipsă de cvorum, după ce grupulPDL a părăsit lucrările, astfel încât Corina Dumitrescu nu a fost validată înCSM din partea societăţii civile, urmând ca acest punct să intre în şedinţa desăptămâna viitoare.

Dupăun apel nominal, s-a constatat că în sală mai erau doar 57 de senatori. Liderulgrupului PSD, Ilie Sârbu, a declarat că nu a avut loc nici o consultare înpauza solicitată de PDL, ci senatorii Puterii au părăsit direct lucrările. Larândul său, senatorul PSD Dan Şova a spus că astăzi "Puterea a fugit dinfaţa Opoziţiei". "Toţi sunt în barul de aici de la Senat, beauceaiuri şi cafele în loc să asigure aici cvorumul. Stau şi consumă cafele şiceaiuri pentru că nu vor să voteze lista CSM, ci vor să-l politizeze la ordinullui Traian Băsescu", a spus Şova.

Liderulgrupului senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, a declarat că reprezentanţii PDLau decis să blocheze validarea membrului CSM din partea societăţii civile, prinabsenţa în plen, din cauza unor "decizii tactice" care ar trebuiluate. Rădulescu a fost întrebat de ce senatorii PDL au părăsit sala miercuridupă pauza de consultări solicitată în chestiunea CSM. "Am fost obligaţisă părăsim sala pentru că, sigur, fiecare trebuie să-şi susţină cu o majoritatedeciziile politice. Dacă Opoziţia a decis că astăzi trebuie neapărat să votămreprezentantul societăţii civile în CSM trebuia să fie, conform legii, 69 depersoane prezente, deci majoritatea în sală, ceea ce nu pot să asigure, pentrucă de asta sunt Opoziţie. Deci fiecare trebuie să forţeze la rândul lui şi dacăse bazează pe ceva", a argumentat liderul PDL.

Întrebatcare este totuşi motivul pentru care a solicitat amânarea validăriireprezentantului societăţii civile în CSM până luni, Rădulescu a susţinut că nutrebuie "neapărat" motivată această cerere. La insistenţelejurnaliştilor, liderul PDL a răspuns:"Sunt chestiuni asupra căroratrebuie luate decizii tactice şi din acest punct de vedere am cerutamânarea".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-05-19Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image