2018-11-12 20:20


Răsturnare de situaţie în dosarul "Gala Bute". Cum s-ar putea ajunge la REJUDECARE

 |  13:34
Răsturnare de situaţie în dosarul "Gala Bute". Cum s-ar putea ajunge la REJUDECARE

Dosarul Gala Bute s-ar putea rejudeca. Asta după ce Rudel Obreja a câştigat în instanta sesizarea Curtii Constitutionale, acuzând că nu i-a fost permis să se apere conform legii.

Fostul președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja, a atacat luni la instanța supremă, prin recurs, decizia de condamnare din dosarul Gala Bute, invocând două excepții de neconstituționalitate. Rudel Obreja a spus instanței că dosarul reprezintă o înscenare,  potrivit România TV.

Un complet de 5 judecatori a sesizat Curtea Constitutionala cu o exceptie ridicata de Rudel Obreja, condamnat in dosarul Gala Bute la 5 ani de inchisoare. Decizia de sesizare este definitiva.

"Admite cererea de sesizare a Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.172 alin. 9, 10 si 12 din Codul de procedura penala. In baza art. 275 alin. (3) Cod procedura penala, cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Definitiva", este o parte din minuta Inaltei Curti.

Articolul 172 din Codul de procedura penala stabileste modul in care sunt dispuse expertizele si constatarile in timpul proceselor.

(9) Cand exista pericol de disparitie a unor mijloace de proba sau de schimbare a unor situatii de fapt ori este necesara lamurirea urgenta a unor fapte sau imprejurari ale cauzei, organul de urmarire penala poate dispune prin ordonanta efectuarea unei constatari.(10) Constatarea este efectuata de catre un specialist care functioneaza in cadrul organelor judiciare sau din afara acestora.(12) Dupa finalizarea raportului de constatare, cand organul judiciar apreciaza ca este necesara opinia unui expert sau cand concluziile raportului de constatare sunt contestate, se dispune efectuarea unei expertize.

A doua excepţie ridicată de Rudel Obreja a fost respinsă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat în data de 5 iunie sentinţa definitivă în dosarul "Gala Bute". Elena Udrea a fost condamnată la şase ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu, decizie dată şi în primă instanţă. Rudel Obreja a primit o pedeapsă de cinci ani cu executare.

Celelalte pedepse în dosar sunt:

- Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, 3 ani de închisoare cu executare;

- Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, 1 an şi şase luni cu suspendare;

- Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, 4 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere;

- Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, 3 ani de închisoare cu suspendare,

- Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei firme, 2 ani şi şase luni cu suspendare.

- Ion Ariton, fostul ministru al Economiei, achitat pentru acuzaţiile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, Elena Udrea a coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, şi anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia şi Breazu, au primit, cu ştiinţa sa, sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de ministerul pe care îl conducea.

Anchetatorii spun că sumele obţinute au intrat fie nemijlocit în patrimoniul Elenei Udrea (în numerar ori prin plata unor bunuri şi servicii), fie în patrimoniul unor persoane indicate de aceasta (Organizaţia Bucureşti a PDL şi Rudel Obreja).

Udrea mai este acuzată că a determinat alţi funcţionari din minister să îşi încalce atribuţiile cu prilejul achiziţiei de servicii de publicitate la 'Gala Bute', prejudiciind bugetul instituţiei şi creând un folos necuvenit pentru Rudel Obreja.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-06-12

TAGURI: gala bute, elena udrea, rudel obreja,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
12 Iun 2018

Ciudata legislatie avem. Ciudat stat de stramb, ca drepti stau in fata hahalerelor dinafara
ALENNA ALISON
26 Iun 2018

Mă simt atât de binecuvântată din nou în căsnicia mea după ce doctorul ODUMODU mi-a adus soțul care sa separat de mine pentru un an bun. Am ALENNA după numele din ROMÂNIA. Chiar dacă am guri peste tot corpul meu, nu va fi suficient să-i mulțumesc doctorului ODUMODU pentru ajutorul său asupra vieții mele. Soțul meu sa separat cu mine de un an și am fost în dureri și agonie fără el. Deci, am căutat ajutor peste tot, dar nimic nu a funcționat până când am vrut să spun doctorul ODUMODU. Mi-am explicat situația și mi-a promis că soțul meu se va întoarce la mine în 48 de ore, până când inima mea încă mai bate pentru el. Am crezut în el și mi-a pregătit un soț   ma sunat exact când doctorul ODUMODU saicompelld. El a pledat și a spus că are nevoie de mine înapoi și acum trăim fericit din nou pentru ultimele 9 guri. Toți cei de acolo care citesc articolul meu care are nevoie de ajutor ar trebui să-l contacteze ... Emil: drodumodusolutions@gmail.com
Random imageUltimele stiri


loading...