2018-12-11 09:27


Răsvan Radu, al treilea român membru al Comisiei Trilaterale

 |  18:35
Răsvan Radu, al treilea român membru al Comisiei Trilaterale

Răsvan Radu, şeful UniCredit Ţiriac Bank, este al treilea român care a devenit membru al Comisiei Trilaterale, una dintre cele mai puternice structuri internaţionale elitiste de reflecţie şi dezbatere asupra problemelor cu implicaţii globale.

Primul român acceptat în Comisia Trilaterală a fost Mugur Isărescu, guvernatorul BNR. Acesta l-a recomandat şi pe Mihai Tănăsescu, fost ministru de finanţe în guvernul Năstase şi actual reprezentant al României la FMI, pentru a fi primit ca membru. Isărescu este în prezent membru al Comitetului executiv al Comisiei, potrivit zf.ro.

Răsvan Radu, 45 de ani, conduce UniCredit Ţiriac Bank din anul 2007. Şi-a început cariera bancară în urmă cu 20 de ani, la BCR. Pentru scurt timp a fost vicepreşedinte al CEC în 2000, iar din 2001 a fost recrutat de austriecii de la Raiffeisen pe postul de vicepreşedinte responsabil cu retailul. Patru ani mai târziu a fost instalat în funcţia de CEO al filialei locale UniCredit România. La jumătatea acestui an, UniCredit Ţiriac Bank se situa pe locul al cincilea după active, cu o cotă de piaţă de 5,8%.

Grupul european al Comisiei Trilaterale are un plafon de 170 de membri, locurile fiind alocate după cote naţionale. Astfel, Germania are 20 de membri, Franţa, Italia şi Marea Britanie au câte 18, Spania 12, iar ţări precum România au cote de până la 6 membri.

Înfiinţată în 1973, organizaţia reuneşte personalităţi extrem de influente - bancheri, politicieni, industriaşi, şefi de mutinalţionale şi profesori - în principal de pe trei continente: America de Nord, Europa şi Asia-Pacific. Unul dintre fondatorii Trilateralei este magnatul american David Rockefeller.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-12-15

TAGURI: Rasvan Radu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...