2018-12-18 14:30


Răzbunarea Prostănacului

 |  21:00
Răzbunarea Prostănacului

Preşedintele Mircea Geoană a plecat ieri într-o vizită de cinci zile în Statele Unite ale Americii. Ştirea, prezentată printr-un comunicat sec de presă transmis de la cabinetul preşedintelui Senatului, i-a întors pe dos pe liderii PSD, care au discutat în şedinţele de ieri ale conducerii de partid despre o excludere a lui Geoană din partid. Motivul? Din delegaţie trebuiau să facă parte şi Victor Ponta, respectiv Crin Antonescu. Cei doi au rămas la Bucureşti.

Liderii Opoziţiei, Victor Ponta şi Crin Antonescu, pregătesc de astă-vară, mai exact din luna august, o vizită politică în SUA. Mircea Geoană, fostul lider al PSD şi actualul preşedinte al Senatului, le-a luat-o în faţă celor doi, el decolând duminică cu destinaţia Washintgon. Subiectul a fost abordat ieri atât în şedinţa Coaliţiei USL, cât şi în cea a conducerii PSD, surse din interiorul formaţiunii declarând pentru ziarul „Puterea” că „Mircea Geoană s-a dus fără mandat din partea partidului, ba, mai mult, neinformând PSD despre pregătirea acestei vizite”. Din informaţiile obţinute de noi, Victor Ponta şi Crin Antonescu pregătesc de mai multe luni o deplasare în SUA, cei doi aflând abia vineri, 28 octombrie, de vizita lui Geoană, fără ei, de pe pagina de internet a Senatului, acolo unde s-a anunţat public că preşedintele Senatului pleacă la Washington şi New York în perioada 31 octombrie – 4 noiembrie.

Surse din conducerea PSD susţin că Ilie Sârbu, liderul senatorilor social-democraţi, le-a transmis ieri colegilor săi că n-a fost informat despre vizita lui Geoană în SUA, deşi ea a fost făcută pe relaţia Senatul României – Ambasada SUA – instituţii americane. „Nici măcar conducerea Senatului n-a fost informată”, ar fi spus Sârbu, care – potrivit aceloraşi surse – a lăsat să se înţeleagă că Mircea Geoană n-ar fi putut pleca în America fără ajutorul lui Traian Băsescu şi fără ca şeful statului să fi ştiut de deplasare.

Iliescu: Să vedem dacă mai e cu noi

În timpul şedinţei de ieri a PSD s-a discutat despre sancţionarea lui Geoană pe linie de partid. Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, e cel care a vorbit despre o excludere, „dar numai după ce Mircea Geoană se va întoarce din America şi ne va da explicaţii”, după cum ne-au relatat sursele menţionate. „Când se întoarce, să avem o discuţie foarte clară cu el. Să vedem dacă mai e cu noi sau nu mai e. Până atunci, să nu luăm nici o decizie”, ar fi spus Iliescu.

Liviu Dragnea a fost cel care s-a interesat de termenul de cele şase luni de suspendare cu care Geoană a fost sancţionat la finele anului trecut. El a aflat cu ocazia asta că suspendarea încetase, Mircea Geoană fiind membru cu drepturi depline al PSD. Vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita a cerut ca la discuţia lămuritoare cu Geoană să participe mai mulţi lideri ai partidului. „Să ne spună şi nouă, celor care l-au sprijinit: ce ai cu noi, ce ai cu USL?”.

Ieri, în conferinţa de presă, Victor Ponta a vorbit, în treacăt, despre deplasarea lui Geoană, spunând că preşedintele Senatului este „plecat cu treburi familiale” în SUA. Ponta făcuse referire la scrisoarea lui Băsescu către preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului. „Înţeleg că domnul Geoană este în concediu în această săptămână, doamna Anastase, dacă s-a întors din Georgia, probabil că se va ocupa de aceste scrisori. Să fim serioşi, este un circ ieftin, îi scrii lui Geoană care este şi îi scrii lui Anastase, care se ştie cât de dur se opune măsurilor preşedintelui şi trebuie s-o convingi pe Roberta Anastase?”, a  spus Ponta.

Un comunicat de presă de vineri al Senatului anunţă că Mircea Geoană va efectua, în perioada 31 octombrie -  4 noiembrie, o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii şi că preşedintele Senatului va avea întrevederi cu înalţi oficiali din Administraţia Statelor Unite - Departamentul de Stat, Senat şi Camera Reprezentanţilor. „Vizita se va axa pe trei teme importante: includerea României în programul Visa Waiver, reconfirmarea sprijinului bipartizan pentru Parteneriatul Strategic dintre România şi SUA şi intensificarea cooperării economice dintre cele două state”, se spune în comunicatul amintit.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


N.MITREA
31 Oct 2011

Dar cand a fost la Moscova,de ce nu v-a luat si pe voi,gemenii prostiei?V-a tras-o prostanacul.Ce bine-mi pare c-ati luat teapa.V-a lasat cu bagajele facute,ca pe doi fraieri.
GOGU
01 Noi 2011

Eu cred ca, daca acest omulet, al carui habitat natural este sub papucul Mihaelei, SI CARE, PRIN IMBECILITATILE FACUTE(LA ORDIN EXTERN SAU NU) IN CAMPANIE, NE-A ADUS PE MINA ASTORA, MAI RAMINE IN PSD, NICI DRACU NU MAI VOTEAZA CU ACEST PARTID !
DAN
01 Noi 2011

HA-HA-HA ! Acuma cine mai e 'prostanac' ??? Le-a tras-o.... S-au umplut de cacao Antonescu si Ponta. Ma rog, erau ei umpluti dinainte, dar acuma parca e mai oficial :-)))
ANDRADA
06 Noi 2011

Nu mor dupa Elena Udrea dar a nimerit-o la fix atunci cand a zis: Oprescu s-a urcat intr-o caruta trasa de DOI PONEI, Antonescu si Ponta!:) Pacat de ponei...
POP MARIA
11 Ian 2012

Voi scrieti, voi comentati...
Random imageUltimele stiri


loading...