2017-01-22 16:19

EVENIMENT


Razii ale Gărzii Financiare printre comercianţii din ţară

 |  16:32
Razii ale Gărzii Financiare printre comercianţii din ţară
Maimulte razii au avut loc în ţară printre comercianţi. Acţiunile au fost desfăşuratede Garda Financiară, ajutaţi de poliţişti şi jandarmi. Pieţele din Piteşti şiTimişoara au fost unele dintre locurile vizate.

Aproximativ18 tone de mere, cartofi şi arbagic au fost confiscate, vineri, dintr-o piaţă angrode legume şi fructe din Piteşti în urma unei acţiuni a Gărzii Financiare Argeş.

Potrivitcomisarului şef Valeriu Mincă, şeful Gărzii Financiare Argeş, au fostconfiscate 18 tone de mere, cartofi şi arbagic, provenite din spaţiulintracomunitar şi pentru care nu existau documente de provenienţă, fiind vorbade evaziune fiscală. La acţiune au luat parte 25 de comisari ai GărziiFinanciare Argeş şi au fost verificaţi 20 de comerciaţi.

Laacţiunea de vineri au fost confiscate şi alte câteva sute de kilograme defructe şi legume care se aflau în autoutilitare parcate în apropiereapieţei.

“Suntemîn plină acţiune. Echipele de control urmează să inventarieze legumele şifructele confiscate. Valoarea produselor confiscate ajunge la 100.000 de lei.Legumele şi fructele vor fi ulterior valorificate, iar banii vor ajunge labugetul de stat”, a declarat comisarul şef Valeriu Mincă. Şeful GărziiFinanciare Argeş a mai spus cămai mult ca sigur sancţiunile care vor fidate în urma acestei acţiuni vor fi de ordinul zecilor de mii de lei.

Acţiunipentru combaterea evaziunii fiscale în rândul societăţilor comerciale careefectuează achiziţii intracomunitare de legume şi fructe au avut loc, înultimele zile,în pieţe şidepozite din mai multe judeţe ale ţării.

Aproape 200 depoliţişti şi jandarmi au descins în Piaţa de Gros din Timişoara

Peste200 de poliţişti, jandarmi şi inspectori de la garda Financiară au descins,vineri dimineaţă, în Piaţa de Gros din Timişoara, comercianţii fiind controlaţila acte şi la calitatea mărfurilor.

Poliţiştiiau demarat o acţiune de verificare a legalităţii activităţilor de comerţ dinPiaţa de Gros din Timişoara,cea mai mare piaţă de legume şi fructe dinmunicipiu. Acţiuneavizeazăposibile infracţiuni de evaziune fiscalăcomise de comercianţi.

Acţiunisimilare de control au avut loc în aceste zile şi înaltejudeţe.Astfel, peste 186 de tone de cartofi, 96 de tone de ceapă, 4 tonede zahăr şi 3.600 de litri de ulei au fost confiscate în urma unor controale ladiverse centre comerciale din Dolj şi Prahova, unde se bănuia că se faceevaziune fiscală şi contrabandă.

Lacontroalele din Dolj şi Prahova au participat poliţişti ai Direcţiei deInvestigare a Fraudelor, specialişti ai Gărzii Financiare - ComisariatulGeneral, Autoritatea Naţională Vamală, însoţiţi de echipaje de Poliţie rutierăşi Jandarmerie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-05-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image