2019-02-20 10:12


Reacţia AMBASADEI SUA la scrisoarea lui Giuliani: Guvernul SUA nu comentează opiniile sau concluziile unor persoane fizice

 |  11:08
Reacţia AMBASADEI SUA la scrisoarea lui Giuliani: Guvernul SUA nu comentează opiniile sau concluziile unor persoane fizice

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei SUA la Bucureşti Donald L. Carroll transmite, referindu-se la scrisoarea adresată autorităţilor române de avocatul preşedintelui american Donald Trump Rudolph Giuliani pe tema protocoalelor cu SRI, că Guvernul SUA nu comentează opiniile unor persoane fizice, cetăţeni americani şi invocă declaraţia comună a Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti şi a principalilor parteneri europeni ai României, din 28 iunie, potrivit căreia până recent, România a demonstrat un progres considerabil în combaterea corupţiei şi construirea unui stat de drept eficient, românii fiind încurajaţi să continue pe această cale şi în care este exprimată îngrijorarea cu privire la efectele unor moridicări ale Codurilor penal şi de procedură penală.

"Guvernul SUA nu comentează opiniile sau concluziile unor persoane fizice, cetăţeni americani", a transmis purtătorul de cuvânt al Ambasadei SUA la Bucureşti, la solicitarea News.ro, precizând că Giuliani este cel care poate face precizări cu privire la "declaraţiile prezentate ca fiind ale sale".

De asemenea, Donald L. Carroll invocă declaraţia comună a Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti şi a principalilor parteneri europeni ai României, din 28 iunie, conform căreia "până recent, România a demonstrat un progres considerabil în combaterea corupţiei şi construirea unui stat de drept eficient", iar românii sunt încurajaţi "să continue pe această cale".

"Urmărim cu atenţie schimbările la codurile penal şi de procedură penală şi ne menţinem îngrijorarea că mai multe dintre ele pot împiedica cooperarea internaţională în domeniul aplicării legii şi pot afecta negativ lupta împotriva unei serii de infracţiuni", este o altă afirmaţie din document invocată de reprezentantul ambasdei, precum şi cea în care părţile implicate sunt încurajate "să reexamineze răspunsul experţilor juridici români precum Consiliul Superior al Magistraturii şi al experţilor internaţionali cum sunt Grupul Statelor împotriva Corupţiei (GRECO) al Consiliului Europei şi Comisia de la Veneţia".

Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal şi fost primar al oraşului New York, a transmis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis şi altor oficiali români în care cere verificarea protocoalelor PG-SRI şi stoparea presiunilor asupra judecătorilor, scrie Mediafax.

George Maior, actual ambasador al României în SUA și fost director SRI, a declarat luni, referitor la scrisoarea transmisă de Rudolph Giuliani, actual avocat al președintelui Donald Trump, că aceasta este expresia unui lobby inițiat de forțe interesate să apere persoane cu probleme cu legea, potrivit Mediafax.

Liviu Dragnea a reacţionat la scrisoarea lui Rudolph Giuliani, în care fostul procuror federal al SUA acuză deficienţe ale sistemului judiciar din România. Dragnea afirmă că preşedintele Iohannis nu poate să nu ia în considerare scrisoarea lui Giuliani şi că ambasadorul George Maior, care a spus că este o acţiune de lobby, nu mai poate fi privit cu încredere de partenerii vestici.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-08-28

TAGURI: ambasada sua, giuliani, guvernul sua, scrisoare,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CORECT
28 Aug 2018

Reactia ambasadei este una corecta. Giuliani este un cetatean care face lobby contra cost.El nu reprezinta statul american , deci este nebagat in seama decat de puscariasii mafiei psd care l-au platit.
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
28 Aug 2018

parerea mea e ca Giuliani stie foarte bine despre ce vorbeste-este procuror antimafia si e foarte respectat in USA,chiar daca nu e cu functie oficiala tocmai de aia face lobby pentru ca toata lumea il respecta//In orice moment poate fi numit in administratia Trump daca ar vrea chestia asta,dar poate ca nu-l intereseaza e cam batran//Insa e un personaj extrem de influent in USA chiar si asa//Cat despre o eventuala activitate pro-PSD pentru bani nu prea cred sa fie cazul,deoarece are destui bani si nu se incurca cu mafiotii
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...