2018-12-10 02:39


Reacţia Comisiei EUROPENE după propunerea de REVOCARE a şefei DNA: Urmărim cu atenţie şi îngrijorare ultimele evoluţii

 |  13:54
Reacţia Comisiei EUROPENE după propunerea de REVOCARE a şefei DNA: Urmărim cu atenţie şi îngrijorare ultimele evoluţii

Comisia European a reacţionat, vineri, la propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, arătând că urmăreşte cu atenţie şi îngrijorare ultimele evoluţii şi că independenţa sistemului judiciar din România şi capacitatea sa de a lupta efectiv împotriva corupţiei sunt elemente fundamentale pentru o Românie puternică în cadrul Uniunii Europene.

"Comisia urmăreşte cu atenţie şi îngrijorare ultimele evoluţii. Independenţa sistemului judiciar din România şi capacitatea sa de a lupta efectiv împotriva corupţiei sunt elemente fundamentale pentru o Românie puternică în cadrul UE, aşa cum au reamintit şi preşedintele CE, şi prim-vicepreşedintele Comisiei EUropene în declaraţia lor comună de luna trecută. Comisia va urmări evoluţiile procedurilor declanşate împotriva şefei DNA”, arată Comisia Europeană într-un comunicat pentru Digi24.

Comisia Europeană mai spune că în toate rapoartele precedente din cadrul MCV faptul că DNA şi-a menţinut evoluţia, în ciuda presiunilor intense, a fost văzut ca un semn de rezistenţă. "Comisia a mai notat, de asemenea, în acest raport că, dacă acolo unde presiunile încep să afecteze lupta anticorupţie, Comisia va trece la reanalizarea concluziilor sale din rapoartele precedente”, se mai precizează în comunicat.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans va face, săptămâna viitoare, o vizită oficială de două zile la Bucureşti.

Frans Timmermans a luat poziţie în mai multe rânduri faţă de modificările la legile justiţiei din România, avertizând, împreună cu preşedintele CE Jean Claude Juncker, asupra riscurilor slăbirii independenţei justiţiei.

”Urmărim cu îngrijorare evoluţiile recente din România. Independenţa sistemului judiciar românesc şi capacitatea sa de a combate în mod eficace corupţia constituie pietre de temelie fundamentale ale unei Românii puternice în cadrul Uniunii Europene”, arătau Juncker şi Timmermans într-o declaraţie din urmă cu o lună.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-23

TAGURI: comisia europeana, revocare sefa dna, dna, raport,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
23 Feb 2018

OARE MEMBRII ACESTEI COMISII NU AR PUTEA SA NE FACA UN ....ALUPEGUS....DE CE NU SE INGRIJOREAZA DE SOARTA POPOARELOR LOR ...SAU SI EI SUNT SUB PAPUCUL MARELUI LICURICI ???
NELU STIUCA
23 Feb 2018

CE NU INTELEG CETATENII RO SARACI CU DUHUL ESTE FAPTUL CA; INCULPATII, PUSCARIABILII, PENALII, PUSCARIASII, care contamineaza din ce in ce mai mult PARLAMENTUL, GUVERNUL, ADMINISTRATIA PUBLICA LOCALA SI CENTRALA SI ALTE INSTITUTII ALE STATULUI trebuie scosi din viata publica. EI SE POT BUCURA DE "PREZUMTIA DE NEVINOVATIE" (mult trambitata de mafioti, sifractori, tradatori, etc) cand nu indeplinisc nici o functie publica . Intr-o democartie reala PREZUMTIA DE VINOVATIE nu opereaza pentru cei ce detin orice functie publica sau de demnitar si sunt BANUITI DE LIPSA DE , CINSTE, DE MORALITATE, SI INTEGRITATE , DE LIPSA DE COMPETENTA , DE LIPSA DE CARACTER, DE LIPSA DE INEGRITATE, DE LIPSA DE ONOARE, ETC Trebuie anulate toate imunitatile si legile protectioniste a celor alesi PENTRU A CREEA CONDITII ELITELOR SI DEMNITATILOR UMANE SA INLOCUIASCA POLITRUCII INFRACTORI, SEMIDOCTII, ZOILE SI GUNOAIELE UMANE care au distrus RO. CEI CE SE VOR ALESI TREBUIE SA O FACA DIN DARUIRE PENTRU SEMENI, DIN VOLUNTARIAT, DIN PASIUNE SI TALENT. Trebuie abrogate legile ce permit amenstecul intre puterile statului pentru depolitizarea (demafiotizarea) structurilor statului. PARLAMENTUL NU TREBUIE SA NUMEASCA MEMBRI INSTITUTIILOR FUNDAMENTALE ALE STATULUI (CCR, Curtea de Conturi, CSM, Avocatul Poporului, AEP, etc)
FAC CEVA PE REACțIA U.E.!
23 Feb 2018

Alți ORIDNARI! PERFIZI, PERVERȘI, SATANIȘTI, NAZIȘTI...făcând parte din brațul Ocultei, CU O MÂNA A DAT ROMÂNIEI, CU ALTA...I-A CONDIȚIONAT PE LABAGIII ȘANTAJAȚI ȘI PERFECT ȘANTAJABILI DIN PARLAMENTUL RUȘINII ”ROMÂNEȘTI” SĂ LE DEA ÎNAPOI...prin legi, prin încrengături abracadabrante din care să nu poți să beneficiezi de nimic și deci...să nu te folosești SUB NICIO FORMĂ de ”ajutorul” dat de la ei, dar PLĂTINDU-L ca datorie externă, CU VÂRF ȘI-NDESAT! P.S. Dacă ar apărea...din pământ, din iarbă verde OAMENI CU SCAUN LA CAP, INTEGRII ȘI I-AR SCĂRMĂNA PE PUTORILE DIN PARLAMENT, AR VEDEA CUM NE-AU JEFUIT, SĂRĂCIT ȘI VÎNDUT PUTERILOR STRĂINE...dacă lumea ar realiza dimensiunea dezastrului dus cu tupeu, și numai puterea gândului împotriva lor, i-ar pune pe fugă, ca pe șobolani!
Random imageUltimele stiri


loading...