2019-01-20 00:57


Reacţia CSM la SCANDALUL momentului! Simona Marcu cere URGENTAREA PROCEDURILOR JUDICIARE

 |  15:10
Reacţia CSM la SCANDALUL momentului! Simona Marcu cere URGENTAREA PROCEDURILOR JUDICIARE

Preşedintele CSM Simona Marcu a declarat, într-o conferinţă de presă, că solicită tuturor instituţiilor din sfera autorităţii judiciare ca, în limitele legale şi cu respectarea drepturilor persoanelor, să urgenteze procedurile care ar putea reda încrederea cetăţenilor în sistemul judiciar.

"Solicit tuturor instituţiilor din sfera autorităţii judiciare ca, în limitele legale care garantează derularea cu obiectivitate a procedurilor şi in respectul drepturilor tuturor persoanelor vizate, să urgenteze aceste proceduri, pentru redarea încrederii cetăţenilor în actul de justiţie şi în organele abilitate să îl înfăptuiască sau în acelea chemate să vegheze, potrivit legii, asupra modului de înfăptuire", a declarat Simona Marcu.

Ea a început prin a-şi exprima profunda ingrijorare pentru situaţia apărută ca urmare a recentelor dezvăluiri referitoare la activitatea DNA Ploieşti."Ministerul Public, Direcţia Naţională Anticorupţie şi Inspecţia Judiciară au în aceste împrejurări un rol deosebit de important. Ne exprimăm încrederea că profesionalismul celor abilitaţi să acţioneze în aceste împrejurări poate compensa presiunea mediatică a momentului", a mai declarat preşedintele CSM, potrivit News.ro.

Simona Marcu a subliniat faptul că mass-media are rolul de a sesiza problemele, însă doar instituţiile statului trebuie să le clarifice şi să ia măsurile care se impun.

"Încrederea cetăţeanului în justiţie se construieşte, iar responsabilitatea revine, în principal, statului prin toţi actorii din sfera autorităţii judiciare", a mai spus Marcu.Şefa CSM a fost întrebată şi ce le transmite politicienilor care cer revocări la vârful Justiţiei.

"Să aştepte derularea procedurilor prevăzute de lege", a fost răspunsul Simonei Marcu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-14

TAGURI: presedintele csm, simona marcu, institutiile justitiei,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BOLSEVICII.
17 Feb 2018

Incredere in justitie are toata lumea cu exceptia mafiei psd-alde-udmr care doreste sa o subordoneze politicului si gunoaielor din studiourile tv haznaua 3 si closetul tv urat mirositor al fugarului ghita.
ANONIM
17 Feb 2018

C.S.M. TREBUIE SA VA ARATATI ROLUL ACTIV NECESAR SI NORMAL IN BUNUL MERS AL JUSITIEI, ALTFEL SUNTETI CATEGORISITI O AUTORITATE LA INDEMANA MAFIEI ..... CARE A CAPTURAT RO DUPA 1989....
Random imageUltimele stiri

loading...