2019-02-23 07:45


Reactia lui Basescu dupa ce presedintele Dondon i-a retras cetatenia Republicii Moldova

 |  17:56
Reactia lui Basescu dupa ce presedintele Dondon i-a retras cetatenia Republicii Moldova

Traian Basescu a declarat ca nu a fost informat oficial despre retragerea cetateniei Republicii Moldova si ca a aflat vestea din presa. Fostul sef de stat este de parere ca vina pentru aceasta situatie o poarta faptul ca nu poate gandi "ca un bolşevic", președintele de la Chișinău, Igor Dodon, fiind, sustine Basescu, un promoscovit care se razbune pe cei care nu gandesc ca el.

"Am aflat din presă, nu m-a informat nimeni. Ce părere să am alta decât că un preşedinte promoscovit retrage cetăţenia unui cetăţean al Republicii Moldova doar pentru că nu gândeşte ca el. Or, eu nu o să pot gândi ca un bolşevic niciodată. O să văd ce se poate face din punctul acesta de vedere, dar conform Constituţiei, preşedintele Republicii Moldova are drepturi foarte largi, din acest punct de vedere, nu ştiu dacă se poate face ceva în instanţă. Cert este că lui Dodon îi este teamă, asta arată decizia lui, îi este teamă de Băsescu", a adăugat Basescu.

Fostul preşedinte Traian Băsescu şi soţia lui Maria Băsescu au obţinut cetăţenia Republicii Moldova la data de 9 iunie 2016, în urma unor cereri pe care le depuseseră, în acest sens, la data de 8 martie 2016.

Igor Dodon anunțase înainte să preia funcția de președinte al Republicii Moldova că vrea să-i retragă cetățenia lui Traian Băsescu. Motivul ar putea fi legat de declarațiile pro - unioniste ale lui Traian Băsescu. Totuși, decretul de retragere a cetățeniei, semnat de Igor Dodon, nu menționează motivul acestei decizii. 

Decretul nu face nicio referire la Maria Băsescu, cea care continuă să dețină cetățenia Republicii Moldova, scrie Romania Libera.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-03

TAGURI: reactie, traian basescu, igor dondon, cetatenie, republica moldova
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


COSTEL CEL MITITEL
03 Ian 2017

A-TI FOST INTERESAT DE VOTUL MOLDOVENILOR.. FARA EI NU AVEATI PESTE 5 LA SUTA SI NU INTRATI IN PARLAMENT...".INTERESUL POARTA FESUL' ...CE A-ti FACUT PENTRU MOLDOVENII? ...IN LOC DE PAROLE ..PAROLE ...CAND ERAti PRESEDINTE NU A-ti FACUT NIMIC...NE-AM SATURAT DE PROMISIUNI DESARTE....MERGETI LA NEPOATE ...LASATI POLITICA SI PENTRU ALTII...DOMNULE FOST...
UN CETATEAN
03 Ian 2017

Pentru urmatoarele alegeri la parlamentare luati cetatenia maghiara...Va vota si UDMR si ve-ti obtine iar peste 5%...Numai asa se pot obtine voturile...Promiti si nu faci nimic...Doar rau...pentru poporul tau...
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...