2019-03-18 18:07


Reconstituirea anulată. Asasinul din Joseni va fi adus la Bucureşti

 |  18:56
Reconstituirea anulată. Asasinul din Joseni va fi adus la Bucureşti
Procuroriiau renunţat să mai efectueze reconstituirea în cazul asasinatuluiviceprimarului comunei Joseni, pe motiv că autorul crimei se află înimposibilitate clinică să participe la această procedură, au anunţat, ieri,pentru ziarul “Puterea”, surse din cadrul echipei de anchetă. Aceleaşi surse auadăugat că Lorincz Robert se află în prezent încarcerat la Harghita, dar că urmeazăla sfârşitul acestei săptămâni sau până la mijlocul săptămânii viitoare să fietransferat în Capitală, pentru continuarea cercetărilor.

Întretimp, anchetatorii au stabilit tipul armei utilizate de către Lorincz Robert laasasinarea viceprimarului Csala Zolt. “Este vorba despre o armă de asaltmiltitară, marca Rubin-Schmit, calibrul 7,55 milimetri, utilizată de către forţelearmate elveţiene”, au precizat sursele citate. Procurorii spun că la dosarulcauzei au fost depuse, ca mijloace de probă, două astfel de arme, din care doaruna fiind funcţională. Cea de-a doua prezintă defecţiuni la sistemul percutor.De asemenea, tot la dosarul cauzei au mai fost depuse 36 de cartuşe confecţionateartizanal, identice cu cele patru pe care asasinul le-a tras asupra victimei.Doar trei dintre proiectile şi-au atins ţinta, un al patrulea fiind ridicat înstare intactă de la locul crimei.

Anchetava fi mutată la Bucureşti, susţin surse din cadrul Parchetului de pe lângă ÎnaltaCurte de Casaţie şi Justiţie, întrucât la Harghita majoritatea procedurilor aufost deja efectuate în cauză. Reconstituirea, care ar fi trebuit să aibă loc încursul zilei de miercuri, a fost sistată, iniţial, din cauză că suspectul a leşinatde două ori. În după-amiaza zilei de marţi, Lorincz Robert a fost transportatla Spitalul din Gheorghieni, de unde, după acordarea primului ajutor, a fosttransferat în arestul poliţiei. Anchetatorii luau în calcul reprogramareareconstituirii, însă ieri-dimineaţă, procurorii au decis anularea acesteiproceduri. “La dosar există declaraţia autorului cu privire la modul deoperare. Din descriere, coroborat cu concluziile cercertării criminalisticeefectuate la faţa locului, lucrurile sunt clare din acest punct de vedere”, auprecizat anchetatorii. Motiv pentru care urmărirea penală va continua cuLorincz în stare de arest, el urmând ca, până la sfârşitul acestei săptămânisau cel târziu până la mijlocul săptămânii viitoare să fie transferat înarestul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Seaşteaptă expertizele

Pânăatunci, la dosarul cauzei sunt aşteptate concluziile expertizelor dispuse îndosar. Este vorba despre expertiza balistică, expertiza traseologică şiraportul final medico-legal. În ceea ce-l priveşte pe suspectul Lorincz Robert,anchetatorii precizează că acesta nu este cunoscut cu antecedente penale.Probabil că în această cauză se va dispune efectuarea unei expertize psihiatricemedico-legale care să stabilească dacă asasinul a avut discernământ în momentulcomiterii faptei. Autorul, în vârstă de 31 de ani, este căsătorit şi are uncopil minor. Procurorii susţin că, din probatoriul administrat până în acestmoment în cauză rezultă că Lorincz a acţionat cu premeditare, mobilul fapteifiind răzbunarea pe viceprimarul Csala Zolt, despre care spune că l-a agresatsexual şi, împreună cu topograful Primăriei Joseni, Levente Krizba, l-auprejudiciat patrimonial cu o suprafaţă de teren.

ViceprimarulCsala avea o relaţie amoroasă cu topograful Levente

Anchetatoriiau efectuat cercetări şi pentru stabilirea afirmaţiilor asasinului, potrivit căroravictima ar fi avut înclinaţii homosexuale, înclinaţii care au condus la dorinţalui Lorincz de a se răzbuna. Astfel, procurorii au audiat mai multe persoane înacest dosar, foarte multe mărturii conducând la concluzia că viceprimarul CsalaZoltan întreţinea relaţii intime cu topograful comunei, Levente Krizba. Dealtfel, ultima persoană care l-a văzut în viaţă pe viceprimar a fost chiartopograful, pe care victima l-a sunat pentru a-i cere ajutorul în momentul încare Lorincz a început să tragă asupra lui. Tot Levente Krizba a fost cel carea anunţat asasinatul la 112.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-07-02

Mai multe imagini:
Reconstituirea anulată. Asasinul din Joseni va fi adus la Bucureşti
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...