2018-12-18 13:08


Recursul procurorilor în cazul Vîntu, judecat peste o săptămână de către Tribunalul Bucureşti

 |  22:22
Recursul procurorilor în cazul Vîntu, judecat peste o săptămână de către Tribunalul Bucureşti

Tribunalul Bucureşti astabilit ca vinerea viitoare să se judece recursul procurorilor în cazulpatronului Realitatea, Sorin Ovidiu Vîntu, şi a lui Ion Ilie Cezar,anchetatorii nefiind de acord cu cercetarea celor doi în stare de libertate,pentru şantajarea managerului postului TV, Sebastian Ghiţă.

JudecătoriaSectorului 5 Bucureşti a decis, joi seară, că în dosarul încare sunt acuzaţi de şantajarea lui Sebastian Ghiţă, respingând propunereaprocurorilor de arestare preventivă a celor doi pe perioada umăririi penale.

Procurorul de şedinţăaflat în sală la pronunţarea deciziei a declarat recurs, care va fi judecat,peste o săptămână, de către Tribunalul Bucureşti.

Decizia tribunaluluiva fi definitivă sub acest aspect.

Decizia a fost luatăla capătul unei şedinţe de judecată care a durat aproape cinci ore şi după maibine de o oră de deliberări.

Sorin Ovidiu Vîntu aplecat imediat după încheiera şedinţei de judecată, preferând să aşteptepronunţarea deciziei acasă.

După ce instanţa arămas în pronunţare, în faţa Palatului de Justiţie, sediul JudecătorieiSectorului 5, s-au adunat circa 20 de bărbaţi, cel mai probabil apropiaţi ailui Ion Ilie Cezar, care l-au aşteptat pe acesta să iasă din sală.

La ieşirea din Sala dejudecată, Ion Ilie Cezar nu a făcut nicio declaraţie. În schimb, Sorin OvidiuVîntu a declarat că miercuri, 20 aprilie, când a fost audiat, i-a spusprocurorului Marius Iacob că are "probe indubitabile, audio-video, caredemonstrează falsitatea tuturor acuzaţiilor", pe care acesta le-a refuzatşi a dispus reţinerea sa. El a adăugat că a prezentat aceste probe în faţainstanţei.

SorinOvidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar sunt acuzaţi că l-au şantajat pe SebastianGhiţă, de la care ar fi cerut 150.000 de euro pentru a nu denunţa contractul deconsultanţă şi management dintre Realitatea şi Asesoft.

Procurori ai Secţiei deurmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şiJustiţie au dispus, în 19 aprilie, începerea urmăririi penale în cazul luiSorin Ovidiu Vîntu şi a lui Ion Ilie Cezar, pentru şantaj, cei doi fiindreţinuţi miercuri.

Procurorii Parchetuluiinstanţei supreme susţin, în ,că acesta nu s-a abţinut de la repetarea infracţiunilor, deşi în cazul său eraluată o măsură preventivă de către instanţă, anchetatorii indicândpericulozitatea sporită a faptelor sale.

Potrivit procurorilor, înperioada martie - aprilie 2011, sub ameninţarea denunţării unilaterale a unuicontract de consultanţă şi management, Vîntu i-a pretins lui Sebastian Ghiţăsuma de 150.000 de euro.

"Actele de ameninţare şiconstrângere au fost întreprinse de inculpatul Vîntu atât personal, cât şi prinintermediul inculpatului Cezar, care la rândul său urma să obţină un folosinjust. Inculpatul Vîntu a recurs la ameninţări cu moartea la adresa părţiivătămate şi a familiei, de natură a induce acesteia temerea că se potmaterializa, fapt ce l-a determinat să-şi ia măsuri de protecţie", searată într-un comunicat de presă al Parchetului instanţei supreme.

organizat de procurori, care au marcat cei150.000 de euro pretinşi de patronul Realitatea de la Sebastian Ghiţă, pentru anu-i rezilia contractul de management după ce acesta a investit patru milioanede euro.

Echipa de flagrant condusăprocurori l-a prins, miercuri, în jurul orei 17.00, la sediul Realitatea Media,pe Ion Ilie Cezar (fost Berbeci) după ce a primit de la Alexandru Iacobescusuma de 150.000 de euro.

Miercuri era data limită lacare Sebastian Ghiţă trebuia să plătească 200.000 de euro pentru ca SorinOvidiu Vîntu să nu rezilieze contractul de management al Realităţii. Ghiţă aspus că plăteşte 150.000 de euro lunar şi a încercat, iniţial, să amânetermenul stabilit, invocând faptul că trebuie să plătească salariileangajaţilor postului TV Publika.

Pentru că nu a reuşit să ajungăla o înţelegere, miercuri, Ghiţă a plătit 150.000 de euro, prin intermediul luiAlexandru Iacobescu, banii fiind însemnaţi anterior la sediul ParchetuluiÎnaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, arată procurorii în propunerea dearestare preventivă a lui Vîntu. Iacobescu este martor în dosar.

În 24 octombrie 2010, între SCRealitatea Media SA şi SC Asesoft International SA a fost încheiat"contractul pentru servicii de consultanţă şi management strategic şiasigurarea resurselor de finanţare ale activităţii", semnat între SorinFreciu, în calitate de reprezentant al Realitatea Media şi Sebastian Ghiţă, încalitate de reprezentant al SC Asesoft International SA, mai spun procurorii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-11-29
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...