2018-12-12 03:26


Regele Mihai îndeamnă tinerii să ceară reinstaurarea monarhiei

 |  10:07
Regele Mihai îndeamnă tinerii să ceară reinstaurarea monarhiei

Scandări izolate în decursul celor cinci zile de proteste generate de tragedia de la club Colectiv au clamat reinstaurarea monarhiei. Vineri, în cadrul unui interviu difuzat de televiziunea publică, Principesa moștenitoare Margareta s-a de declarat pregătită pentru reinstaurarea monarhiei. În urmă cu câteva minute, Casa Regală a României a transmis un comunicat semnat de Regele Mihai I, prin care românii, tinerii în particular, sunt îndemnați să ceară reinstaurarea monarhiei, ca singură soluție pentru o „viață instituțională solidă”. Reproducem, în continuare, comunicatul Casei Regale:

Regele Mihai îndeamnă tinerii să ceară reinstaurarea monarhiei
zoom

Români,

Când am întors țara de partea Aliaților, pentru salvarea existenței Statului român, aveam 22 de ani. Aceeași vârstă o aveau și cei care se adunau, exact acum 70 de ani, la 8 noiembrie 1945, în Piața Palatului Regal, pentru a-și apăra libertatea. Aceeași vârstă o au și cei ce au ieșit în stradă, în aceste zile.

Un lucru pe care l-am învățat în tinerețe a fost că prietenii te pot dezamăgi mai mult decât dușmanii. Alt lucru învățat atunci a fost că în momentele cruciale rămâi singur.

Democrația și libertățile nu sunt câștigate pentru totdeauna. Nicio izbândă nu este eternă. Omul își câștigă în fiecare zi dreptul de a avea un “mâine”. Țara își redobândește, cu fiecare generație, privilegiul de a continua să existe.

A avea legi bune este un lucru însemnat. A-i face pe oameni să le respecte este încă mai valoros. Dar fundamental este ca oamenii să creadă în ele. România prezentului nu a ajuns încă acolo.

Bunul mers al instituțiilor Statului este condiția libertății și statorniciei noastre. Instituțiile nu pot funcționa fără respectul legii, fără competență și fără etică. Dar, după cum ați constatat recent voi înșivă, legislația cea mai avansată și atitudinea civică nu sunt, din păcate, suficiente pentru a obține și garanta o viață instituțională solidă. Sunt sigur că tânăra generație va ști să găsească, în România ei, justa măsură între atitudinea civică și instituțiile Statului.

Prin unica ei raportare la națiune, Coroana rămâne fântâna mândriei, a încrederii și a iubirii. Ea ocrotește și întruchipează ființa națională. Ea este o punte de legătură între comunități, între credințe, între cetățean și aproapele lui.

Coroana Română împlinește peste câteva luni 150 de ani. Ea a continuat să existe, timp de un secol și jumătate, în ciuda unor nelegiuri și greutăți de neimaginat. Din cei 150 de ani ai Coroanei, aproape 100 i-am trăit personal. Toate acestea mă îndreptățesc să spun tinerilor noștri: Timpul României voastre a început!

Mihai R

 

8 noiembrie 2015


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-08

TAGURI: regele mihai proteste colectiv monarhie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
08 Noi 2015

IN ULTIMII 25DE ANI CAMARLA LUI ILIESCU-MAGUREANU A FOST TOT UN FEL DE MONARIE...NUMAI BARONI CARE-SI DOREAU DREPT MARE "GURU" PE BASTARDUL PAULICA....SI FOARTE MULTI ALTI BARONI SI KOMINTERNISTI PROVENITI DIN CAMARILA LUI CAROL AL 2LEA IMPREUNA CU PAULICA AU AJUNS LA D-N-A....HREBENCUC,TRUICA,URDAREANU....SI MAI SUNT MULTI DE ARESTAT PANA LA URMA CARE E TREABA CU INTRIGANTII ASTIA SI CU MONARHIA???STIE CINEVA
- CHIOLHANELE URMATOARE
08 Noi 2015

Sau trezit din somn si mumiile astea ? Ei au lat toate averile , dar familiei mele de 26 ani nu sa dat nici o despagubire din casa si terenul demolat .Lor si Grofolor , Mafiotilor , sau dat bani direct , de la buget .
PAI DA , CUM SA NU ?!
08 Noi 2015

Altii mor , sar in aer, suporta mafia locala si voi asteptati terenul gata pregatit sa veniti sa va relaxati la Sinaia ? Doua mumii gata imbalsamate si o ,,printesa'' statuta pe care daca n-o lua Duda actorul , o lua Frankestein.
RAMSES
08 Noi 2015

De asta v-ati descotorosit de Nicolae ? Cadavrele ca Tutankamon si Ana cu Duda in frunte trebuiau sa vina la guvernare ? Avem destui expirati pe aici , stati acolo !
VASILE
08 Noi 2015

ma derbedeilor...ca ati facut voi pentru romania?
LIVIU
08 Noi 2015

tot comunisti sunteti postacilor, jigodii ordinare....
LIVIULE!
08 Noi 2015

Jidogia e mă-ta!
PT. ”DOMNUL LIVIU”
08 Noi 2015

HAI SYKTYR, ÎM KYZDANU MĂ-TII, GUNOI GENETIC!
ÎN PUșCăRIE, PARAZIțI TRă
08 Noi 2015

Da, flegmele astea, paraziți ordinari ai poporului, în timp ce copiii romănilor mor de foame, arși de vii sau prin alte ”metode” -mizerie generală, trebuie găbjiți și ”neutralizați” pt. învrăjbire și activități contra statului de drept. În pușcărie cu leprele ăstea!
ANON
09 Noi 2015

uite-i si pe milogii astia. nu au muncit o zi in viata lor patetica.
ÎMPUȘCAȚI TRĂDĂTORII
09 Noi 2015

PARAZIȚII ĂȘTIA, CU KĂCATTUL DE DUDA-FIU DE COL. DE SECURITATE DIN SUCEAVA, TREBUIE ÎMPUȘCAȚI PT. DESTABILIZAREA ȚĂRII ȘI ACTIVITĂȚI CONTRA INTERESELOR STATULUI ȘI POPORULUI ROMĂN.
ANONIM
09 Noi 2015

Poate acum vă dați seama cine se află, în realitate, în spatele tuturor nenorocirilor, inclusiv hecatomba din terifiantul crematoriu ”Colectiv”, care au fost abătute asupra romănilor! Acești siniștri paraziți, marionete otrăvite ale criminalului hungur Soroș, cap al FMI. Deșteaptă-te, odată, romăne!
HIENELE
09 Noi 2015

Astia sunt vulturii de deasupra cadavrelor ! Uitati-va la fetele lor tampe, prafuite si insignifiante , fete palide si aspre .
MASAI MARA
09 Noi 2015

Duda rege? Haida de! Ati sacrificat singurul omulet credibil - principele Nicolae - si vreti sa ne procopsiti cu o "DUDA"? NU - NU - NU!
PETRACHE LUPU
09 Noi 2015

Ce ii trebuie la besinos reinstaurarea monarhiei in Romania ? Du-te besinosule unde si-a dus mutu iapa si prostu capra.
ZORRO
09 Noi 2015

Bai nene,ce TUPEU la regele asta!!!....cand i s-a permis prin anii"90,venirea in tara "ne plangea de mila si ca el vrea sa stea in tara ,stiind ca poporul a fost asuprit de CEAUSESCU si ca el NU vrea nimic de la popor""".....acum dupa ce s-a instalat ca lumea ,i s-a dat tot ce-a dorit ,umbla cu cersitul "ca tinerii sa ceara monarhia"!.....in primul rand EL sa raspunda poporului de ce in MARTIE "89 a SEMNAT acea Proclamare de la PARIS ,in care se spune clar ca DACA accede la PUTERE ,va considera ca ARDEALUL apartine de drept UNGARIEI MARI!!....vedeti cum se "leaga acum ,acele vizite ale Printului CHARLES prin Ardeal?......de ce si-a luat el acele proprietati?....toate au o legatura din care NOI romanii vom suferi enorm!!!.....cu ajutorul lui Dumnezeu sper sa NU l-i se implineasca aceste visuri nenorocite!!!.....ei considera inca poporul roman ,un popor ortodox crestin ,ce poate fi fraierit !!!......se vor insela amarnic iar DUDA romanasul care se vede print sa-si vada de treaba !!....un pensionar care NU este de acord cu instaurarea monarhiei!!...
PRINTUL NICOLAE
09 Noi 2015

Iata de ce l-au matrasit pe Nicolae si l-au scos urat din casa : lupta pentru ciolan , lupta intre dude si restul cadavrelor. Printul are idei liberale, e tanar, modern , cult, venea des intara pentru a participa discret la multe aciuni caritabile si sociale . Faptul ca ar fi putut avea asentimentul poporului i-a determinat sa-l excluda . Ce jeguri !!!!
CROCODILUL FLAMAND
09 Noi 2015

NU VREAU SA FIU INTERPRETAT GRESIT..EU NU AM SPUS CEVA CONTRA LUI MIHAI...M-AM REFERIT LA FAPTUL CA MONARHIA S-A COMPROMIS ODATA CU CAROL AL 2-LEA CARE A LASAT IN URMA LUI NUMAI CORUPTIE SI NENOROCIRI,O CAMARILA CARE A DISTRUS COMPLET MONARHIA SI STATUL ROMAN;CHIAR SI MIHAI A AVUT DE SUFERIT DIN CAUZA LUI CAROL AL 2-LEA,IAR OCUPATIA DE DUPA 1945 A PERPETUAT PRACTIC TOATA CAMARILA DE PSEUDO-BARONI>>>PLUS DE ASTA CEI 25DE ANI DE JAF DE DUPA 1989...UNDE AU FOST MONARHIILE EUROPENE SA PROTESTEZE?...ACUM DISCUTAM DEGEABA E TARZIU
Random imageUltimele stiri


loading...