2017-01-23 18:54


„Regele asfaltului” din Argeş este căutat

 |  21:00

Un fost comisar-şef de la Garda Financiară şi omul de afaceri Cătălin Spătaru, poreclit „regele asfaltului” din Piteşti, se numără printre numele din dosarul evaziunii de 20 de milioane de euro care a determinat percheziţiile DIICOT de ieri. Peste 30 de persoane au fost duse la audieri, însă omul de afaceri era, la ora închiderii ediţiei, căutat de autorităţi, el reuşind să fugă de anchetatori. La audieri a fost dus şi nepotul lui Leo din Strehaia.

Percheziţiile, efectuate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Mehedinţi şi de poliţiştii de la „Crimă Organizată”, s-au desfăşurat în Strehaia (13), în judeţul Hunedoara (9), în Cluj-Napoca (4), în Timişoara (3) şi în judeţul Argeş (1).

Liderii grupării, Mihai Gheorghe şi Mihai Ion, au identificat 50 de societăţi comerciale, având cifre semnificative de afaceri. În înţelegere cu administratorii acestora, în schimbul unui comision de 10%, ei au emis facturi fiscale pentru operaţiuni comerciale fictive, de livrare mărfuri sau prestare servicii, în scopul diminuării taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat, precizează DIICOT. „Membrii grupării au înfiinţat în acest scop cinci societăţi comerciale, tip fantomă, cu sediul în localitatea Strehaia, acestea acumulând debite substanţiale către bugetul de stat, constând în TVA şi impozit pe profit, datorat urmare a activităţii infracţionale", mai spun reprezentanţii DIICOT. Sumele de bani reprezentând contravaloarea acestor operaţiuni erau achitate în conturile societăţilor comerciale controlate de către învinuiţi, deschise la diverse unităţi bancare, de unde erau ridicate imediat în numerar şi împărţite între membrii grupării.

Potrivit unor surse judiciare, unul dintre cei reţinuţi, Ion Mihai, din Strehaia, este chiar tatăl lui Leo din Strehaia, pe numele său adevărat Ion Stelică Mihai.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-03

TAGURI: regele asfaltului, garda financiara, cautatComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image