2017-01-24 05:09


Regele romilor plânge după ajutoarele sociale

 |  18:04
Regele romilor plânge după ajutoarele sociale

Regele romilor, Florin Cioabă este nemulţumit de noul proiect de acordare a ajutoarelor sociale şi cere Executivului să îl retragă pentru a-l corecta, considerând că persoanele dezavantajate de noile norme, sunt romii săraci.

”Considerăm că cei mai afectaţi de aceasta hotărâre vor fi cei aparţinând comunităţilor de romi, care în general au mulţi copii şi nu au nici un fel de venit. Cerem Executivului să reanalizeze acest proiect de hotărâre, şi să îl conceapă în aşa fel încât el să vină cu adevărat în sprijinul populaţiei sărace din România. De asemenea cerem analizarea cu atenţie a fiecărei cereri de ajutor social, astfel încât să nu existe nici un fel de inechitate socială în acordarea acestor ajutoare. Centrul Creştin al Romilor va milita în continuare pentru ca proiectul de hotărâre să fie retras, şi înlocuit cu unul care să vină cu adevărat în sprijinul celor care au, pe bună dreptate, dreptul la ajutoare sociale”, se arată într-un comunicat de presă trimis de Cioabă.

Regele romilor, în numele comunităţii rome şi al Centrului Creştin al Romilor, susţine că a luat act cu surprindere de noile condiţii de acordare a ajutoarelor sociale, condiţii aprobate sub forma unei ordonanţe de către Guvernul României.

”Constatăm cu surprindere că aceste condiţii vin mai mult să sărăcească populaţia. Nu negăm faptul că există mulţi cetăţeni care beneficiază de ajutoare sociale deşi au o situaţie materială buna şi nu ar trebui să beneficieze de ele. În acelaşi timp însă, există mulţi oameni foarte săraci care abia îşi duc traiul de pe o zi pe alta. Dintre aceştia cei mai mulţi fac parte din comunităţile de romi”, a mai declarat Cioabă.

Acesta consideră “draconice”, noile condiţii de acordare a ajutoarelor sociale.

”Este inadmisibil ca un om sărac să nu primească ajutorul de şomaj pe motiv că are un scuter vechi de 9 ani sau are în curte mai mult de 25 de găini care îl ajută cât de cât să supravieţuiască. De asemenea, dacă o familie posedă 100 de grame de aur, rămas poate din moşi stramoşi, nu mai primeşte ajutorul social. Valoarea a 100 de grame de aur nu poate să asigure supravieţuirea unei familii mai mult de o lună de zile. În aceste condiţii, considerăm ca acest proiect de hotărâre este unul draconic, menit să îi aducă pe cei săraci într-o stare şi mai avansată de sărăcie şi în nici un caz să îi ajute să iasă la liman”, se mai arată în comunicatul semnat de Florin Cioabă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-30

TAGURI: regele rromilor, florin cioaba, ajutoare sociale, guvern, noul proiectComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image