2017-01-17 21:25

EVENIMENT


„Regii asfaltului” au reţeta succesului

 |  21:00
„Regii asfaltului” au reţeta succesului

Una dintre reţetele prin care „regii asfaltului” îşi sporesc considerabil conturile din bănci este pe cât de simplă, pe atât de ingenioasă. Vă prezentăm în continuare mecanismul creat parcă special pentru prosperitatea acestora, cu un exemplu concret ce implică societatea „Pa&Co International”, a lui Costel Căşuneanu.

Pentru ca ingineria să funcţioneze fără cusur este necesar, pentru început, să fie găsită o firmă care să nu aibă nici o tangenţă cu lucrările de asfaltare sau de construcţii, dar care să vrea să facă repede bani fără prea mari eforturi. În cazul concret pe care vi-l prezentăm aceasta se numeşte „Antic Gallery” şi are sediul în municipiul Brăila. După cum arată şi numele, societatea cu pricina nu are nimic în comun cu asfaltările, patronii având, tot în Brăila, un restaurant cu acelaşi nume unde se organizează nunţi şi botezuri, după cum scrie pe site-ul firmei. Această societate, căreia îi vom spune în continuare „intermediar”, se duce la un producător de materiale de construcţii care deţine o balastieră, cu care încheie un contract. În speţa despre care discutăm, firma „Antic Gallery” SRL are grijă să menţioneze în contract (facsimil 1) câteva lucruri extrem de importante pentru succesul ingineriei financiare: „În condiţiile prezentului contract, comercializarea produselor se face loco Potigrafu/Gheorghiţa (punct de lucru al „Pa&Co International”, nota red.)”, „Termenul de plată este de 30 de zile de la data facturării” şi, în fine, „Garanţia executării prezentului contract o constituie biletul la ordin/fila CEC (facsimil 2) emis(ă) de către cumpărător („Antic Gallery“, nota red.)”. Preţul plătit de ”Antic Gallery” pentru o tonă de agregate de balastieră este de 27,5 lei. Preţul pe care aceeaşi „Antic Gallery” l-a obţinut de la Căşuneanu pentru aceeaşi tonă din acelaşi produs este de doar 20 de lei, cu 7,5 lei mai puţin decât îl cumpărase. Cei de la „Antic Gallery” nici nu au urmărit de altfel să obţină un profit curat şi să-i vândă lui Căşuneanu tona de agregat de balastieră cu 30 de lei, pentru simplul motiv că după ce producătorul şi deţinătorul balastierei a livrat la botul calului, cum se spune, întreaga cantitate de balast, nisip, pietriş etc., acesta dispare în ceaţă şi fila de CEC, sau biletul la ordin, este refuzată de bancă dovedindu-se fără acoperire. Deşi încasează de la „Pa&Co” bani pe materiale, cei de la „Antic Gallery” nu dau un leu mai departe, producătorului. Acesta este de fapt păcălitul, cel care plăteşte redevenţe miniere, impozite şi taxe, în timp ce „regii asfaltului“ încasează ulterior de la stat sume poate şi de trei ori mai mari faţă de valoarea reală a produselor de balastieră.

Şi statul iese în pierdere

Operaţiunea tip suveică, descrisă mai sus, păcăleşte atât furnizorul de materiale, cât şi statul. Intermediarul nu plăteşte nici un leu impozite sau taxe, „regele asfaltului” facturează materialele cel puţin de trei ori mai scump decât preţul real, iar la dimensiunea ţepei furnizorul dă faliment, lăsând alte şi alte datorii neplătite către stat, cunoscut fiind faptul că valoarea instrumentelor de plată fără acoperire nu mai poate fi recuperată prin instanţă. În cazul descris mai sus, „Pa&Co International” pare cumpărător de bună-credinţă şi probabil că numai cu greu se poate găsi vreo legătură între Căşuneanu şi patronii firmei ţepare din Brăila. Situaţiile de acest gen ar putea fi evitate dacă prin lege s-ar impune ca asfaltatorii să cumpere materia primă direct de la producători. Menţionăm că am încercat în repetate rânduri să contactăm un reprezentant al societăţii brăilene „Antic Gallery”, însă operaţiunea s-a dovedit imposibilă, telefoanele mobile fiind închise în permanenţă, dacă nu cumva cartelele sunt deja aruncate, iar la telefonul fix de la cârciuma cu acelaşi nume nu răspunde nimeni, nici măcar pentru a primi rezervări de nunţi sau botezuri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-08-04

Mai multe imagini:
„Regii asfaltului” au reţeta succesului
zoom
„Regii asfaltului” au reţeta succesului
zoom

TAGURI: regii asfaltului, file CEC fara acoperire, tepe, Costel_CasuneanuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ROV
02 Dec 2011

Atat Dinte cat si Filip p latesc chirie la CESTRIN( au contracte de inchirier e)
BARTHA MELINDA
05 Ian 2012

Antic Gallery mi-a tras o teapa si mie ,a cumparat panouri termoizolante in valoare de 34100 lei,mi- a emis o fila cec fara ac operire.Cand am verificat firma totul era ok.In or ive caz stiu sa joace bin e...si statul se spala pe maini.Treaba ta daca est i naiva... Nu exista nici o garantie in tara asta.
IULIAN
21 Ian 2012

ASTIA SUNT PROFESIONISTI IN TEPE

Adauga un comentariu

Random image