2019-01-16 18:30


Remus Borza, audiat la DNA în calitate de martor

 |  14:29
Remus Borza, audiat la DNA în calitate de martor

Administratorul judiciar al companiei Hidroelectrica, Remus Borza, a fost, marţi, la sediul DNA, pentru a fi audiat în calitate de martor, într-un dosar în care se fac cercetări privind un contract de retehnologizare a Hidrocentralei Porțile de Fier II.

La ieșirea din sediul DNA, Remus Borza a spus că este vorba de două contracte demarate în urmă cu 15 ani, cu o valoare de aproximativ 500 milioane euro.

Potrivit lui Borza, contractele au afectat "dramatic" Hidroelectrica, în condiţiile în care compania a înregistrat un prejudiciu de un miliard de euro prin acordarea de lucrări prin încredințare directă.

"În perioada 1997-2012, o singură centrală s-a retehnologizat prin procedura de licitație. Mă refer la Lotru-Ciunget, o centrală de 510 MW, la care prețul retehnologizării a fost de 113.000 euro/MW. La Porțile de Fier II, în care am fost audiat astăzi ca martor, prețul retehnologizării a fost de 12 ori mai mare, de 1,3 milioane euro/MW. Diferența între Lotru-Ciunget și PF II este un contract atribuit prin licitație publică — Lotru-Ciunget, contract cu încredințare directă — Porțile de Fier II", a afirmat Remus Borza, potrivit Agerpres.

Administratorul judiciar al companiei Hidroelectrica a susţinut că responsabil pentru această situație este un consorțiu de firme care a beneficiat, în perioada 2007-2010, de lucrări cu încredințare directă de la Hidroelectrica.  în detrimentul companiei de stat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-12

TAGURI: remus borza, audiat, dna, calitate, martor
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...