2017-01-22 22:25


Repartiţii doar pentru cei bogaţi

 |  21:00
Repartiţii doar pentru cei bogaţi

Contrar oricărei etici sau echităţi sociale, la Primăria Sectorului 3 cei cu salarii mari, studii superioare şi funcţii importante au prioritate la obţinerea unei repartiţii pentru o locuinţă din fondul locativ. Este descoperirea amară a unui bărbat cu soţie şi trei copii, care de la doi ani nu îşi mai poate folosi picioarele.

Florian Muti se chinuie încă din anul 2000 să obţină o repartiţie pentru o locuinţă din fondul locativ al Primăriei Sectorului 3. Atunci avea 21 de ani. Peste doi ani va depăşi vârsta până la care are dreptul să ceară o locuinţă şi se teme că tot nu se va vedea la casa lui. Omul are soţie şi trei copii, însă locuieşte în apartamentul tatălui său, alături de alte şapte persoane. 12 suflete se înghesuie în fiecare seară în două camere mici, comandate, de nici 30 de metri pătraţi în total, într-un bloc situat nu departe de sediul Primăriei Sectorului 3. „M-am dus în audienţă la primar, dar nu ne-a primit. Doar viceprimarul Tărtăcuţă ne-a băgat în seamă. Şi ştiţi ce ne-a spus? Că dacă ne dă repartiţie nu o să avem cu ce plăti chiria şi întreţinerea. În fiecare an aveam speranţe, eram pe listă pe loc fruntaş, la numărul 34 în 2009, iar când se făceau repartiţiile m-au trecut pe locul 108 şi iar am rămas cu buza umflată”. Florian a ajuns să facă şi greva foamei în urmă cu doi ani, dar degeaba. Oficialităţile de la sectorul 3 par insensibile la drama omului. ”Am trei copii minori, mici, dar mă descurc. Aşa cum sunt, handicapat, chiar dacă nu îmi pot folosi picioarele lucrez la calculator şi fac ceva bani. Soţia lucrează şi ea, dar nici măcar nu i-au primit adeverinţa de salariu la dosar. Cei de la primărie îi avansează pe liste doar pe cei care au funcţii şi bani mulţi”. Florian Muti spune că a încercat să se adreseze şi la Primăria Capitalei. De aici a fost trimis să-şi rezolve problema înapoi, la primăria de sector, pe motiv că de la Capitală se dau repartiţii doar pentru cei evacuaţi din locuinţele retrocedate.

În urmă cu o săptămână am solicitat biroului de presă al Primăriei Sectorului 3 informaţii despre dosarul lui Florian Muti (nr. 19209/2000), dar nu am primit nici un răspuns. De înţeles, poate, din partea unor angajaţi despre al căror şef se spune că nu obişnuieşte să acorde audienţe.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image