2019-01-18 11:52


REPLICA ministrului Apărării la AMENINȚĂRILE Rusiei: E o declarație absolut NEPOTRIVITĂ

 |  10:59
REPLICA ministrului Apărării la AMENINȚĂRILE Rusiei: E o declarație absolut NEPOTRIVITĂ

"E o declarație absolut nepotrivită. Nu aș intra într-un asemenea tip de retorică, trebuie să ne vedem de treburile noastre", este raspunul ministrului Apararii, Adrian Tutuianu, la amenintarile Rusiei, faţă de decizia Bucureştiului de a interzice unui avion de linie pe ruta Moscova-Chişinău în care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin să survoleze teritoriul României, calificând aceasta drept o "provocare deliberată, care aduce un prejudiciu serios relaţiilor bilaterale", a declarat vineri Ministerul de Externe rus.

”Nu cred că trebuie să facem o discuție. Am greși să facem o declarație și să escaladăm declarațiile altora. E o declarație absolut nepotrivită. Nu aș intra într-un asemenea tip de retorică, trebuie să ne vedem de treburile noastre. Trebuie să facem ce e necesar pentru a ne asigura o mai multă securitate și pentru a descuraja acțiunile altora.”, a spus Adrian Țuțuianu, sâmbătă.

"Ministerul de Externe a adresat un protest ferm însărcinatului cu afaceri al României la Moscova, Viorel Cojocaru, în legătură cu decizia autorităţilor României de a interzice survolarea spaţiului aerian al ţării lor de către un avion civil de pasageri al companiei aeriene Globus", care efectua la 28 iulie un zbor regulat pe ruta Moscova-Chişinău, menţionează diplomaţia rusă.

"A fost subliniat faptul că a fost pusă în pericol securitatea a peste 160 de pasageri, care se aflau la bordul avionului", se mai spune în declaraţia Ministerului de Externe rus. "Ei nu au reuşit să ajungă la timp la destinaţie", conform aceluiaşi text.

Potrivit MAE rus, Moscova consideră acest incident drept o "provocare deliberată, care aduce un prejudiciu serios relaţiilor bilaterale". "Am invitat autorităţile române să efectueze o investigaţie minuţioasă a celor întâmplate şi să ofere părţii ruse o explicaţie", a adăugat diplomaţia rusă.

Vizita vicepremierului rus Dmitri Rogozin la Chişinău şi apoi în Transnistria a eşuat vineri din cauza refuzului României de a permite avionul de linie să traverseze spaţiul său aerian, notează agenţia de presă citată de stiripesurse.ro.

Potrivit companiei aeriene S7, cursei regulate S7-157 pe ruta Moscova-Chişinău i-a fost interzis accesul în spaţiul aerian al României de către serviciul de gestionare a traficului aerian pe motiv că la bordul său se afla o "persoană de pe lista cu sancţiuni" a UE.

Dmitri Rogozin este unul dintre oficialii ruşi care au interdicţie de călătorie în Uniunea Europeană.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-29

TAGURI: ministrul apararii, amenintari, rusia, declaratie, adrian tutuianu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...