2018-12-13 06:04


Reţea de proxenetism în Sibiu. Patru persoane, REŢINUTE

 |  07:26
Reţea de proxenetism în Sibiu. Patru persoane, REŢINUTE

Procurorii au dispus, luni seara, reţinerea a patru persoane suspectate că racolau tinere şi le obligau să se prostitueze în cluburi de striptease din municipiul Sibiu. Poliţiştii din Alba şi Sibiu au făcut o serie de percheziţii pentru destructurarea acestei reţele de proxenetism.

Surse judiciare, citate de Mediafax, au afirmat că patru persoane suspectate că racolau tinere şi le obligau să se prostitueze în cluburi de striptease din municipiul Sibiu au fost reţinute.

Totodată, alţi doi suspecţi vor fi cercetaţi sub control judiciar, în timp ce un al şaptelea bărbat a fost propus pentru arestare în lipsă.

Şeful Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane din BCCO Alba, comisarul Cătălin Talpoş, a declarat că cei şapte suspecţi au acţionat “prin exploatarea unor tinere care aveau o situaţie vulnerabilă”.

“De regulă, tinerele erau, pe parcursul zilei, ţinute sub cheie, încuiate, sechestrate, iar noaptea erau duse în cluburile respective pentru a presta activitate ca animatoare - dansatoare şi, pe lângă activitatea respectivă, erau obligate să practice prostituţia prin raporturi sexuale cu clienţi ai localurilor. Dacă fetele refuzau, acestea erau forţate de patroni care exercitau asupra lor diferite măsuri coercitive. Este vorba de şapte suspecţi în cauză, fiecare are participaţia lui. Unii au constituit gruparea, alţii au sprijinit-o. Fiecare a participat la exploatarea tinerelor, la plasarea lor pentru a practica prostituţia”, a explicat Cătălin Talpoş.

Acesta a mai spus că sumele încasate pentru practicarea prostituţiei variau în funcţia de situaţia fetelor.

“De exemplu, tinerele care erau mai vulnerabile din cauză că proveneau din centrele de plasament din judeţul Sibiu erau forţate să practice prostituţia, iar banii le erau în totalitate luaţi. Posibil să le fi lăsat pentru un suc sau un pachet de ţigări. În rest, toţi banii le erau luaţi de suspecţi”, a afirmat comisarul Cătălin Talpoş.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-24

TAGURI: retea, proxenetism, sibiu, patru, persoana, retinut
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...