2017-01-21 15:25

EVENIMENT


Reţea de 50 de hoţi români de cupru, destructurată în Barcelona în cadrul unei operaţiuni organizate de 180 de poliţişti

 |  19:25
Reţea de 50 de hoţi români de cupru, destructurată în Barcelona în cadrul unei operaţiuni organizate de 180 de poliţişti
Ungrup de 50 de bărbaţi de naţionalitate română a fost capturat de poliţia dinBarcelona în urma unei operaţiuni spectaculoase în care a fost implicat şi unelicopter, bărbaţii fiind suspectaţi că ar face parte din cea mai mare reţea dehoţi de cupru cu care Catalunia a avut de-a face, relatează El Pais.

Înprezenţa unui elicopter care a survolat zona pentru a vedea eventualii suspecţicare încearcă să scape, 180 de poliţişti au percheziţionat nouă locuinţe aflateîn trei clădiri din cartierul Sant Martí, toate arestările fiind făcute marţidimineaţă, între orele 6.00 şi 10.30 (ora locală). Toţi cei 52 de oamenireţinuţi au fost români, cu excepţia a două persoane, între care o femeie deorigine spaniolă. Poliţia încă mai caută 30 de suspecţi, care nu se aflau înlocuinţe la momentul raidului, conform inspectorului de poliţie Ignasi Teixidó.

Reţeauaeste acuzată că opera în Barcelona, Lleida, Girona şi, în special, în zonacatalană a Pirineilor. Poliţiştii spun că membrii reţelei nu numai că furaucupru din tot felul de locuri, precum trenuri, telefoane, lifturi sau alteinstalaţii, ci aveau şi infrastructura necesară pentru a trata şi topi metalulpentru a-l vinde apoi mai departe.

Numărulfurturilor de cupru în Catalunia a crescut cu 139% în ultimul an, la 3.800 defapte reclamate de la 1.485 în 2009, conform datelor procurorilor.

„Trăimdin fier vechi. Unde sunt banii? Dacă ai cupru, ai bani!”, a afirmat pentru ElPais o femeie pe nume Mihaela Ursa, în vârstă de 22 de ani, al cărei soţ s-anumărat printre cei arestaţi marţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-07-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image