2019-01-24 11:50


Robotul umanoid NAO, prezentat la Bucureşti

 |  15:10
Robotul umanoid NAO, prezentat la Bucureşti

Deschiderea etapei naţionale a concursului internaţional de proiecte informatice „INFOMATRIX” a cuprins şi momentul prezentării robotului umanoid NAO în România. Evenimentul a avut loc la sediul Universităţii Europei de Sud-Est Lumina, din Bucureşti, informează Agerpres.

Robotul NAO poate să meargă, să vorbească şi recunoaşte sau interacţionează cu oameni şi obiecte interactive, fiind un vârf al tehnologiei actuale. Etapa naţională a concursului internaţional ''INFOMATRIX'' se desfăşoară sâmbătă şi duminică la Universitatea Europei de Sud-Est Lumina şi aduce în prim-plan proiecte inovative, care pot reprezenta noutăţi pentru tehnologia de vârf, chiar şi la nivel mondial.

Roboţii realizaţi de studenţii români vor concura în cadrul a două competiţii, „Mini Sumo”, respectiv „Line Follower”, precizează aceeaşi sursă. „Mini Sumo” presupune confruntarea dintre doi roboţi autonomi în care fiecare încearcă să îşi împingă oponentul în afara unui spaţiu delimitat. În cadrul probei „Line Follower” un robot autonom trebuie să parcurgă un traseu prestabilit în cel mai scurt timp posibil. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-04-27

TAGURI: android NAO, robot, Bucuresti, tehnologie de varf
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...