2017-01-16 19:22

EVENIMENT


Rodica Culcer nu mai e şefa ştirilor

 |  19:26
Rodica Culcer nu mai e şefa ştirilor

Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române a votat ieri încetarea mandatului prin care Rodica Culcer a fost delegată să conducă Ştirile TVR. Unii membri ai Consiliului, printre care şi Ada Meseşan, spun că reprezentanţii PSD în consiliu „au forţat un vot care, juridic şi legal, este nul de drept”.

„Astăzi s-a forţat un vot care, juridic şi legal, este nul de drept, în consecinţă, votul politic forţat de către reprezentanţii PSD în CA al TVR nu poat fi aplicat. Atribuţiile CA nu cuprind dreptul de a rezilia contractul nici unui jurnalist şi fac apel la Legea 41/94 (articolul 27). Acest aspect a fost susţinut atât de noi, cât şi de juristul Consiliului de Administraţie, dar reprezentanţii PSD din şedinţă au susţinut în mod isteric executarea ilegală a Rodicăi Culcer. Precizez faptul că şi preşedintele CA, Alexandru Lăzescu, a votat împotriva acestei propuneri a PSD şi a recunoscut că nu are o bază juridică această impunere a votului. În concluzie, astăzi, în loc să discutăm problemele reale ale TVR, respectiv măsurile de redresare a instituţiei, având în vedere deficitul de 100 milioane de euro, am asistat la un spectacol politic jenant, ruşinos, cu note isterice ale colegilor PSD din CA”, a declarat Ada Meseşan, potrivit Mediafax.

Ea a precizat că, deşi situaţia Rodicăi Culcer nu era pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a CA, reprezentanţii PSD au propus încetarea mandatului delegării Rodicăi Culcer la conducerea Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport din TVR.

Ada Meseşan - propusă în CA al TVR de PDL - a precizat că Rodica Culcer a fost delegată să conducă Direcţia Emisiuni Informative şi Sport din TVR de conducerea executivă a Televiziunii Publice, nu de Consiliul de Administraţie.

Ea a precizat că şase membri ai CA, inclusiv Alexandru Lăzescu, au votat împotriva încheierii mandatului Rodicăi Culcer la şefia Ştirilor TVR, în timp ce şapte membri CA, majoritatea PSD, au votat pentru.

După ce părăsise postul de conducere al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport a TVR, Rodica Culcer a fost anunţată în iulie 2011 de către directorul TVR, Alexandru Lăzescu, că va fi păstrată pe post câteva luni până când va împlini vârsta de pensionare, urmând ca Televiziunea Română să organizeze concurs între 8 şi 31 decembrie 2011. Numai că, deşi pensionară, mandatul Rodicăi Culcer a fost prelungit.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-02

TAGURI: rodica culcer, sefa stirilorComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

1946 SI 2012=DIKTATURA
19 Ian 2012

Ce fata de miloaga,are!!. Nu-i bai:tovarasa gradul. .... Te inscrii si matal i la sindicatul cadrelor militare in rezerva!!!(da ca or primi asemenea jegu ri!!)

Adauga un comentariu

Random image