2019-02-21 02:25


Român acuzat, în Spania, de furtul unor tablouri de Picasso şi Botero, de 5 milioane de euro

 |  15:55
Român acuzat, în Spania, de furtul unor tablouri de Picasso şi Botero, de 5 milioane de euro

Unşofer român a fost interogat în cazul furtului unor lucrări de artă în valoarede 5 milioane de euro - printre care se numără tablouri de Picasso şi Botero -,incidentul având loc la sfârşitul săptămânii trecute, în Spania, informeazăfoxnews.com.

Obiectelede artă se aflau într-un camion care a fost furat la sfârşitul săptămâniitrecute de lângă Madrid, au anunţat, joi, autorităţile spaniole.

Camerelede supraveghere de la un depozit din Getafe au înregistrat imaginile a treibărbaţi mascaţi care au intrat în clădire şi au furat camionul, cheile maşiniifiind în contact, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei pentru agenţiaEfe.

Camionula fost descoperit gol marţi, iar poliţia nu a făcut nici o arestare.

Singurapersoană interogată a fost şoferul camionului, bărbatul având naţionalitateromână, relata, joi, presa locală.

Încamion se aflau aproximativ 20 de lucrări de artă valoroase închiriate degalerii din Madrid şi Barcelona unei galerii din Koln (Germania). Tablourileurmau să fie returnate galeriilor spaniole în momentul furtului.

Lucrărilecele mai valoroase erau asigurate, însă în camion se aflau şi pieseneasigurate, potrivit presei spaniole.

Poliţiasuspectează existenţa unui complice din interior, având în vedere cheile lăsateîn contact şi faptul că hoţii ştiau ce se află în interiorul camionului.

Printreoperele furate se numără o sculptură de Eduardo Chillida (1924 - 2002),estimată la 800.000 de euro, dar şi lucrări de Fernando Botero, Pablo Picasso,Antoni Tapies şi Julio Gonzalez.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-10-09
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...