2019-03-20 23:43


Românca bătută de un italian în capitala Italiei, vizitată la spital de primarul Romei

 |  17:58
Românca bătută de un italian în capitala Italiei, vizitată la spital de primarul Romei
PrimarulRomei, Gianni Alemanno, a efectuat vineri o vizită la spitalul unde se află încomă românca agresată de un tânăr italian, cerând transferul acestuia laînchisoare, informează pagina online a agenţiei AGI. "Nu pot să nu le cerprocurorilor ca acest asasin să nu fie transferat la închisoare", datfiind că acum se află în arest la domiciliu, a declarat Gianni Alemanno încursul unei vizite la Spitalul Casilino din Roma, unde românca MaricicaHăhăianu este în comă ireversibilă. "Ştiţi buletinele medicale, speranţenu prea sunt, dar aşteptăm un miracol", a spus Alemanno, referindu-se lastarea româncei.

Familiaagresorului în vârstă de 20 de ani, Alessio Burtone, a trimis o scrisoarerudelor româncei, în care a prezentat scuze. "Scuzele sunt mereu un lucrupozitiv, care sigur va fi luat în considerare de judecători, dar împotrivaagresorului sunt alte lucruri, pentru că şi alte dăţi a fost implicat în astfelde cazuri", a precizat primarul Romei. Potrivit procurorilor, AlessioBurtone a mai fost implicat într-un incident similar, în urmă cu câteva luni,agresându-l pe un adolescent pe o stradă din Roma. Burtone susţine că aacţionat în legitimă apărare, afirmând că s-a temut de româncă pentru căaceasta îl ameninţase. Justiţia italiană a decis ca agresorul să fie plasat înstare de arest la domiciliu, dar procurorii au cerut transferul la închisoare.

Româncaagresată la metroul din Roma probabil este în moarte cerebrală, iar mediciiitalieni au întrunit o comisie care să constate oficial acest lucru. "Comparativcu ziua de joi, starea pacientei s-a înrăutăţit simţitor. Encefalograma aratăcă nu există activitate cerebrală. Urmează să fie activată comisia pentruconstatarea morţii cerebrale", a comunicat Spitalul Casilino din Roma. Cupuţin timp în urmă, medicii anunţaseră că românca Maricica Hăhăianu era în comăireversibilă, având "edem cerebral grav". "Analizele curezonanţă magnetică efectuate au evidenţiat o creştere a edemului cerebral şi oleziune profundă a trunchiului cerebral, afecţiuni care au evoluat în moddramatic faţă de controalele precedente", preciza buletinul medicaldifuzat vineri dimineaţă.

MaricicaHăhăianu, o asistentă medicală în vârstă de 32 de ani, a fost bătută, pe 8octombrie, în staţia de metrou Anagnina (Roma), după o discuţie mai aprinsă cutânărul italian. La un moment dat, discuţia a degenerat, iar italianul i-a datun pumn româncei, care a căzut şi s-a lovit cu capul de beton. Femeia a fosttransportată de urgenţă la Spitalul Casilino din Roma şi a fost supusă uneiintervenţii chirurgicale. Miercuri, românca ieşise din comă, dar starea ei eraîn continuare foarte gravă.

Anterior,Gianni Alemanno a denunţat indiferenţa trecătorilor care au asistat fără săintervină la agresarea româncei. "Este inacceptabil ca într-un oraş cumeste Roma să se întâmple astfel de agresiuni şi să nu existe o reacţie atuturor celor care văd aşa ceva", a declarat Gianni Alemanno după ce avăzut imagini ale agresiunii din staţia de metrou. "După vedereaimaginilor, cred că poate exista o reclamaţie pentru refuz de acordare aîngrijirilor medicale de către martori", a declarat primarul Romei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-10-24
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...