2017-01-18 14:59

EVENIMENT


Româncă dată dispărută în urma cutremurului din Noua Zeelandă

 |  11:58
Româncă dată dispărută în urma cutremurului din Noua Zeelandă

Femeia de origineromână dată dispărută în urma cutremurului din Noua Zeelandă este profesoară delimba engleză, şi preda în oraşul Christchurch,preotul român din această localitate spunând că a luat legătura cureprezentanţii Crucii Roşii, care continuă căutarea.

"Estevorba de o doamnă profesoară de limba engleză care preda într-o şcoală pentruelevi asiatici din clădirea CTV din centrul oraşului Christchurch şi care acolapsat în urma seismului", a declarat, pentru MEDIAFAX, părinteleEmanuel Crainic, paroh la Parohia Adormirea Maicii Domnului din Christchurch.

Părintele a spus căfemeia se numeşte Lia Harca şi că el a fost contactat de un fiu al acesteia dinRomânia care i-a spus că nu reuşeşte să o contacteze. Părintele a precizat cănici fiul şi nici soţul acesteia din Christchurchnu reuşesc să o găsească pe femeie. El a precizat că un semn bun este faptul căaceasta nu a fost găsită până acum nici printre victimele seismului.

Părintele a spus că aluat legătura şi la Crucea Roşie, care continuă căutările. El a ţinut sămenţioneze că deocamdată informaţiile sunt contradictorii: televiziunile aurelatat în urmă cu câteva ore că 15 persoane dintr-o clasă din acea clădire arfi fost găsite în regulă, iar potrivit unei alte informaţii, echipele decăutare ar fi abandonat căutările din locul respectiv, care între timp fuseseafectat şi de un incendiu.

"Deocamdată s-aureluat căutările în clădirea CTV cu ajutorul lămpilor de noapte, iar faptul cădânsa nu este nici printre victime este un semn dătător de speranţe", aspus părintele.

Acesta a adăugat că amai fost contactat şi de alte persoane din România aflate în căutarea rudelor,însă potrivit informaţiilor existente până în acest moment, toţi ceilalţiromâni sunt în regulă.

în urma cutremurului de luni din Noua Zeelandă, undeechipele de salvare continuă miercuri dimineaţă eforturile de găsire asupravieţuitorilor în oraşul Christchurch.

Statele Unite, Japoniaşi Australiaau trimis echipe de intervenţie pentru a participa la operaţiunile de căutareşi salvare.

Cutremurul a avut locmarţi, la ora locală 12.51 (2.51, ora României), la 5 kilometri de Christchurch şi la oadâncime de numai 4 kilometri. Seismul s-a produs la şase luni după un altcutremur, cu magnitudinea 7, înregistrat în aceeaşi zonă, care nu a provocatînsă decât pagube materiale.

Noua Zeelandă, situatăîn aşa-numitul "cerc de foc" al Pacificului, înregistrează anualcirca 15.000 de mişcări seismice. Cel mai grav cutremur produs în Noua Zeelandăa avut loc la 3 februarie 1931 în golful Hawke şi s-a soldat cu 256 de morţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-08-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image