2018-12-11 06:43


România a câştigat primul său proces de infrigement

 |  14:48
România a câştigat primul său proces de infrigement

Curteade Justiţie a Uniunii Europene a declarat inadmisibilă acţiunea ComisieiEuropene, formulată împotriva României, în constatarea neîndepliniriiobligaţiilor privind conservarea păsărilor sălbatice, a declarat, joi, agenţieiMediafax şeful Departamentului pentru Afaceri Europene, Bogdan Mănoiu."Este primul proces de infringement în care România a ajuns să fie chematăde Comisia Europeană chiar în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, iarprocesul a fost câştigat de statul român", a precizat şeful DAE.

Prin Hotărârea pronunţată la 14 aprilie 2011,Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a declarat inadmisibilă acţiuneaComisiei Europene (CE) formulată împotriva României privind conservareapăsărilor sălbatice.

CEreclamase statul român pentru că nu a desemnat suficiente teritorii, ca numărşi suprafaţă, drept arii de protecţie specială (APS), care ar fi fost de naturăsă asigure protecţia corespunzătoare a unor specii de păsări sălbatice, dar şia unor specii de păsări migratoare.

În apărare, România a ridicat excepţia deinadmisibilitate a acţiunii declanşate, pentru că, prin scrisoarea de punere înîntârziere, CE a invocat necomunicarea listei APS, dar în avizul motivat alacţiunii a reproşat desemnarea insuficientă a APS, ca număr şi suprafaţă.

CJUE a fost de acord cu motivele invocate în apărare de statulromân şi a reţinut totodată că, în mai puţin de două luni de la primireascrisorii de punere în întârziere, respectiv la 21 decembrie 2007, România atransmis Comisiei lista naţională de APS, pe care le clasificase între timp.

CJUEa reţinut totodată că nu s-a dat statului român posibilitatea de a-şi prezentaobservaţiile asupra acestui aspect, întrucât CE a emis un aviz motivat la 23septembrie 2008, considerând că statul român nu a clasificat suficiente APS, canumăr şi suprafaţă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-09-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...