2017-01-21 10:40

EVENIMENT


România amână ratificarea ACTA !

 |  17:30

Guvernul României a hotărât să amâne ratificarea acordului ACTA (Anti-Countefeiting-Trade-Agreement) până la pronunţarea Curţii Europene de Justiţie în acest caz, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

România se alătură astfel mai multor state europene, printre care şi Bulgaria, care au amânat ratificarea tratatului până la pronunţarea unei poziţii unitare a Uniunii Europene în această privinţă. În urmă cu o săptămână, Curtea Europeană de Justiţie a transmis un semnal negativ privind implementarea ACTA, în contextul în care legislaţia europeană interzice unui furnizor de servicii Internet să-şi supravegheze clienţii.

„Astăzi a fost o decizie la nivelul Cabinetului, cu miniştrii responsabili pe chestiunea ACTA. S-a ţinut cont de evoluţiile internaţionale, unde sunt state care deja au suspendat acest acord şi, în acelaşi timp, Comisia Europeană s-a adresat Curţii de Justiţie pentru o evaluare a acordului. Ţinând cont de toate aceste elemente, s-a stabilit ca ratificarea procesului să fie amânată până când vom avea un răspuns al Curţii de Justiţie şi abia apoi se va lua o decizie în acest sens în privinţa ACTA în ceea ce priveşte România”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, potrivit Agerpres.

Comisia Europeană a susţinut că va apela la Curtea de Justiţie a UE, cea mai înaltă instanţă europeană, pentru a determina dacă ACTA încalcă drepturi şi libertăţi fundamentale ale omului. Mai multe state europene contestă acordul şi au blocat ratificarea lui până la clarificarea situaţiei. ACTA a fost ţinta unor proteste masive de stradă în mai multe state europene şi în alte părţi ale lumii din cauza prevederilor privind pirateria pe internet, scrie Mediafax. Contestatarii ACTA susţin că formulările vagi din tratat pot conduce la îngrădirea unor drepturi şi libertăţi precum libertatea de expresie, dreptul la viaţă privată sau libera circulaţie a ideilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-29

TAGURI: proteste ACTA, manifestatii Europa, adoptare lege ACTA, ratificare ACTA, Romania ACTAComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image