2017-01-20 06:06

EVENIMENT


România are 400 de grupări de crimă organizată

 |  18:51
România are 400 de grupări de crimă organizată

Poliţiştii monitorizează, în prezent, 394 de grupări de crimă organizată care acţionează în România, a anunţat, ieri, şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, care a adăugat că în primele nouă luni ale anului au fost destructurate 230 de astfel de grupări.

Totodată, în primele nouă luni ale anului, în urma acţiunilor poliţiştilor români au fost destructurate 230 de grupări de crimă organizată, dar şi 273 de grupuri implicate în infracţiuni. În comparaţie cu perioada similară a anului 2010, numărul grupărilor organizate destructurate a crescut.

Totodată, Liviu Popa a precizat că în România nu există „clanuri mafiote”, ci grupări de criminalitate organizată sau grupuri infracţionale.

Pe de altă parte, şeful Poliţiei Române a spus că ori de câte ori va fi sesizată implicarea unui poliţist în astfel de grupări, va lua măsuri. Popa a dat exemplu cazul de la Urziceni, unde un comisar de poliţie suspectat că ar fi sprijinit membrii unei grupări de cămătari violenţi a fost ridicat chiar de poliţişti, iar ulterior arestat. În ceea ce priveşte activitatea grupărilor de criminalitate organizată, Liviu Popa a explicat că membrii acestora se perfecţionează continuu şi beneficiază de tehnici şi metode de acţiune noi, iar poliţiştii sunt nevoiţi să improvizeze pentru a putea să ţină pasul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image