2017-01-19 04:36

EVENIMENT


România are oficial Gardă de Coastă

 |  18:48
Proiectul de lege care stabileşteînfiinţarea Gărzii de Coastă în zona litoralului Mării Negre, a Dunării maritimeşi a Deltei Dunării a fost aprobat în şedinţa de ieri a Executivului.

Actul normativ aprobat aducemodificări în structura organizatorică a Poliţiei de Frontieră, putând fiasigurat astfel un înalt nivel de supraveghere şi control la frontiera maritimăşi fluvială a României. Potrivit proiectului de lege adoptat se înfiinţează şiîn România Garda de Coastă, în zona litoralului Mării Negre, a Dunării maritimeşi a Deltei Dunării. Garda de Coastă va fi organizată la nivelul administrativ aljudeţelor Constanţa şi Tulcea şi va avea ca zonă de competenţă suprafaţa dinteritoriul naţional constituită din zona de frontieră corespunzătoare judeţelorConstanţa şi Tulcea, Dunărea maritimă, Canalul Dunărea-Marea Neagră, apelemaritime interioare, marea teritorială, zona contiguă şi zona economicăexclusivă. Înfiinţarea se face prin reorganizarea Inspectoratelor Judeţene alePoliţiei de Frontieră Constanţa şi Tulcea, care se desfiinţează. Actul normativvizează, de asemenea, organizarea, la nivelul Judeţelor Brăila şi Ialomiţa, aunor sectoare ale Poliţiei de frontieră ce vor fi subordonate Gărzii de Coastă,Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi şi InspectoratuluiJudeţean al Poliţiei de Frontieră Călăraşi.

Beneficiile pe care le aduce aceastănouă organizare vizează coordonarea unitară a activităţilor specifice derulatede Poliţia de Frontieră Română la frontiera maritimă şi fluvială, asigurareaunui înalt nivel de supraveghere şi control, asigurarea respectării regimuluijuridic al frontierei de stat în zona de competenţă a Poliţiei de FrontierăRomâne la Marea Neagră şi Dunărea maritimă, precum şi combaterea migraţieiilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere în zona de responsabilitate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-12-25Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image