2017-01-25 03:15


România e singura ţară din UE ce are o sentinţă de condamnare a interceptărilor telefonice

 |  21:12
România e singura ţară din UE ce are o sentinţă de condamnare a interceptărilor telefonice

Vicepreşedintele PNLNorica Nicolai a declarat, sâmbătă, că România este singura ţară din UE careare deja o sentinţă de condamnare pentru interceptarea ilegală a telefoanelorşi crede că dacă nu se iau măsuri această metodă va mai fi folosită pentruintimidare în perioada alegerilor locale.

"Româniaeste singura ţară din UE care are deja osentinţă de condamnare a SRI care a făcut poliţie politică. Înalta Curte deCasaţie şi Justiţie a considerat în cazul Patriciu că interceptările telefoniceale persoanelor au fost ilegale şi a obligat la daune morale. Să luăm în calculo realitate pe care ICCJ a consfinţit-o: că (SRI - n.r.) interceptează ilegalşi peste lege telefoanele. Este un drept la care nu mai ţinem, cel la viaţăprivată. Acceptăm să ni se spele viaţa în public, lucru inadmisibil. Ne vortrata în aceeaşi manieră şi când vor veni alegerile, ne vor umili când estenevoie, ne vor trata ca pe nişte oameni care merită intimidaţi când este nevoieşi de regulă este nevoie la alegeri. Dacă îi tolerăm, vor continua", aspus, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la Timişoara, Norica Nicolai, citată decorespondentul MEDIAFAX.

Potrivit surseicitate, ca urmare a "manevrelor de intimidare" interceptăriletelefonice sunt făcute publice, iar atunci îşi pierd calitatea de probe îndosarele de cercetare penală.

"Bârfa ca metodăde lucru în plan politic în România s-a generalizat. Avem constant stenogramepe care le comentăm, le analizăm. Dar nu se întreabă nimeni că este oilegalitate crasă. Codul Penal nu permite ca în timpul urmăririi penale acesteaşa-zise probe să fie utilizate. Ele nu mai sunt probe. Orice avocat îţi spuneasta. Este de fapt o operetă în care justiţia este utilizată cu voie sau fărăvoie, din intenţie sau din prostie pentru a ţine de mâini concurenţiipolitici", a spus Norica Nicolai.

Vicepreşedintele PNLNorica Nicolai a participat, sâmbătă, la Timişoara, la alegerile din cadrulOrganizaţiei de Femei a PNL Timiş, care au fost câştigate de GeorgianaGrigorie, fost preşedinte interimar al organizaţiei timp de un an.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-09-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image