2017-01-24 11:13


România în ceaţă

 |  19:13
România în ceaţă

Porturile Midia, Constanţa Nord şi Constanţa Sud au fost închise, ieri-dimineaţă, din cauza ceţii dense, vizibilitatea pe mare scăzând sub o jumătate de milă marină. De asemenea, două curse aeriene care trebuiau să aterizeze pe Aeroportul Internaţional "Mihail Kogălniceanu" au fost deviate către Tulcea şi Bucureşti.

Potrivit autorităţilor portuare, manevrele de încărcare şi descărcare ale navelor în porturile Midia, Constanţa Nord, Constanţa Sud - maritim şi fluvial, şi Mangalia au fost suspendate, rând pe rând, începând cu ora 08.00, din cauza vizibilităţii scăzute, în condiţii de ceaţă, de sub jumătate de milă marină. De asemenea, din acelaşi motiv a fost oprit şi tranzitul de barje prin ecluza de la Agigea a Canalului Dunăre - Marea Neagră.

Două curse aeriene au avut întârzieri de aproape două ore din cauza ceţii pe Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca.

Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române anunţa, ieri, că pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă. Pe alocuri, vizibilitatea era scăzută sub 50 de metri. Totodată, pe drumul paralel, DN7, în judeţul Argeş, se circula în condiţii asemănătoare, pe segmentul Piteşti-Găeşti.

De asemenea, ceaţa a redus vizibilitatea sub 50 de metri în judeţul Covasna. În partea de nord a judeţului Ilfov şi în Dâmboviţa, pe drumurile naţionale 71 şi 72, pe alocuri, vizibilitatea era sub 100 de metri. În judeţul Prahova, pe DN1, vizibilitatea era mai redusă în zona Băicoi, sub 50 de metri, iar pe celelalte drumuri din zona de şes, de aproximativ 100 de metri.

Pe autostrada A2, vizibilitatea era peste 100 de metri, ceva mai redusă în apropiere de Bucureşti, tot din cauza ceţii. Fenomenul se mai semnala în judeţele Mureş, Harghita, Alba, Sibiu, Braşov şi Călăraşi. Poliţiştii recomandă conducătorilor auto ca atunci când vizibilitatea este scăzută să folosească luminile de ceaţă împreună cu cele de întâlnire, să circule cu viteză redusă şi să nu se angajeze în depăşiri riscante.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-01-10Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image