2017-01-18 03:49

EVENIMENT


UPDATE. România lovită de viscol şi ninsoare! Drumuri şi scoli închise! Persoane decedate!

 |  13:14
UPDATE. România lovită de viscol şi ninsoare! Drumuri şi scoli închise! Persoane decedate!

UPDATE, 17.40. 12 drumuri închise în Brăila; bac-urile circulă doar pentru urgenţe medicale

Circulaţia rutieră a fost închisă pe 12 drumuri judeţene din Brăila, iar traversarea Dunării cu bac-urile se face doar pentru urgenţe medicale, potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Au fost închise circulaţiei DJ 203 limita judeţului Buzău - Galbenu - Făurei - Ulmu - Însurăţei, DJ 203A Galbenu - Vişani - Plăsoiu, DJ 203T Jirlău - Vişani, DJ 203S Surdila - Găiseanca - Făurei, DJ 203N Ulmu - Jugureanu, DJ 211 Dudeşti - Tătaru - Roşiori, DJ 211C Tătaru - Colţea - Ciocile, DJ 211D Roşiori - Florica - Colţea, DJ 211A Bordei Verde - Viziru, DJ 211 DN 2B - Bordei Verde - Zăvoaia, DJ 221 Cazasu - Gemenele - Şuţeşti - Ianca şi DJ 211B Mihai Bravu - Victoria - Bărăganul - Tătaru.

Traversarea Dunării cu bac-ul se face pe la trecerile spre IMB şi localitatea Smârdan din judeţul Tulcea pentru urgenţe medicale. Pe fluviul Dunărea curg sloiuri pe o suprafaţă de aproximativ 90%. Toate localităţile sunt alimentate cu energie electrică.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Brăila a amplasat filtre de informare la ieşirea din municipiul Brăila pe DN 2B, DN 21, DN 22, DN 23 şi în localităţile Bărăganu, Mihai Bravu, Cuza Vodă, Surdila Greci şi Gradiştea.

UPDATE, ora 17.07. Autoritatea Rutieră Română (ARR) a cerut conducerilor tuturor autogărilor săanuleze cursele pe traseele unde circulaţia este închisă. “Având în vedere avertizările meteo de înrăutăţire a vremii în perioada 02-05.02.2012, Autoritatea Rutieră Română-ARR a anunţat autogările să recomande suspendarea tuturor curselor care au plecări din autogări pe traseele unde circulaţia pe drumurile publice este închisă, până la redeschiderea respectivelor drumuri”, a precizat conducerea ARR.

UPDATE, 16.29. Autostrada Bucureşti - Piteşti va fi închisă începând cu ora 17.00, din cauza vremii nefavorabile, au anunţat, vineri, reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. La această oră sunt închise Autostrada Bucureşti - Constanţa dar şi 16 drumuri naţionale.

UPDATE, 15.47. După ce a închis autostrada Bucureşti-Cernavodă şi 11 drumuri naţionle, Compania Naţională de Autostrăzi ar putea lua în calcul închiderea şoselelor din zona de sud a României.

La ora prânzului, în zona Capitalei, judeţele Argeş, Olt şi Dolj, grosimea stratului de zăpadă aşternut pe drumurile naţionale măsura între 5 şi 10 cm. “Am cerut firmelor de întreţinere multianuală să suplimenteze numărul de utilaje pentru a preântâmpina blocajele de săptămâna trecută. Dacă utilajele cerute în plus nu sunt prevăzute în contractul de întreţinere, Compania Naţională de Autostrăzi decontează facturi de milioane de euro”, ne-au declarat surse din Ministerul Transporturilor.

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi ne-au explicat că drumurile naţionale ar putea fi închise etapizat. “Dacă ninsorile şi viscolul se înteţesc, vor fi închise şi alte drumuri, pentru a evita blocajele şi pentru a degaja carosabilul. Odată cu lăsarea serii şi în funcţie de prognoza meteo, vom interveni pentru deszăperirea drumurilor naţionale şi a celor 2 autostrăzi. Există aproximativ 50.000 tone de sare, din cauza vântului foarte puternic, sarea este spulberată şi ne este foarte greu să acţionăm”, ne-au spus reprezentanţii CNADNR.

UPDATE, 13.00. Autostrada Soarelui a fost închisă

Autostrada Soarelui a fost închisă, pe sectorul Bucureşti - Lehliu, începând cu ora 12.30, informează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Traficul va fi redeschis în funcţie de evoluţia condiţiilor meteorologice. CNADNR roagă participanţii la trafic să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră în vederea prevenirii ambuteiajelor. De asemenea, conducătorii auto trebuie să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere existente şi să echipeze vehiculele adecvat (cauciucuri de iarnă, lanţuri, lopată).

DN 1D Albeşti Paleologu - Urziceni a fost închis

Drumul naţional DN 1D Albeşti Paleologu - Urziceni a fost închis, vineri, circulaţiei, începând cu ora 12.00, iar pe DN 4 Bucureşti - Olteniţa a fost restricţionat traficul vehiculelor cu masa totală maximă admisă mai mare de 7,5 tone, informează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Tot vineri, începând cu ora 11.30, au fost închise traficului DN 2 Urziceni - Buzău şi DN 2R Jiţia - Vintileasca (judeţul Vrancea). De asemenea, rămân închise alte patru drumuri naţionale, respectiv DN 24D Bârlad - Galaţi, DN 23B Măicăneşti - Ciorăşti, DN 22 Râmnicu Sărat - Brăila şi DN 2C Costeşti - Slobozia, iar pe DN 5 Bucureşti - Giurgiu, DN 5B Ghimpaţi - Giurgiu, DN 10 Buzău - Braşov şi DN 3 Bucureşti - Lehliu s-au impus restricţii pentru vehiculele cu masa totală maximă admisă de peste 7,5 tone, informează Agerpres.

Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă. CNADNR roagă participanţii la trafic să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră în vederea prevenirii ambuteiajelor. De asemenea, conducătorii auto trebuie să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere existente şi să echipe vehiculele adecvat (cauciucuri de iarnă, lanţuri, lopată).

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cu cod galben , valabilă până duminică, ora 20.00, conform căreia aria ninsorilor va cuprinde treptat, de vineri, începând din sud-vestul ţării, toate regiunile. Local ninsorile vor fi mai abundente, iar stratul de zăpadă nou depus va depăşi 20 centimetri, în special în zonele de deal şi de munte.

Ion Sandu , directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, spune că fenomenele meteo care se înregistrează în aceste zile în România sunt cât se poate de normale şi că nu vor fi nămeţi ca în 1954, cel puţin până duminică, neputându-se spune acum cât va fi, de luni, stratul de zăpadă.

Ion Sandu a precizat că potrivit avertizării Cod galben emisă, stratul de zăpadă va fi de 20 de centimetri pentru că aşa sunt prognozate cantităţile de precipitaţii.

"Acum, este greu de cuantificat, într-o situaţie care este un pic atipică, mai ales în acest moment, când o parte din precipitaţiile sub formă de zăpadă se transformă în ploaie (...).Noi dăm avertizarea în momentul în care avem garanţia că se realizează cu probabilitate de 90%. Ce pot să vă spun acum este că până duminică seara nu are cum să se ajungă la asemenea strat de zăpadă, iar de duminică încolo nu ne permitem, în sensul de a nu dezinforma populaţia, să spunem de acum câtă zăpadă va fi. (...) Deci nu pot nici eu nici altcineva să vină să spună acum că vor fi doi metri de zăpadă sau 30 de centimetri pentru perioada de luni încolo", a declarat directorul general al ANM, citat de Mediafax.

Şeful ANM a subliniat că astfel de fenomene meteorologice sunt normale pentru luna februarie şi că o iarnă normală în România presupune trei-patru viscole de genul celor care au fost.

"O iarnă normală în România presupune trei-patru viscole de genul celor care au fost. Că în ultimii ani n-au mai fost trei-patru viscole de această intensitate, cred că asta e anormalitatea, dar cred că noi am cam uitat ce-nseamnă iarnă în România. Prin urmare, nu este absolut nimic ieşit din comun. Singura problemă mai deosebită e la temperaturile care au fost şi sunt în continuare, această transformare în ploaie, care poate deveni periculoasă, din cauza poleiului pe care poate să-l creeze şi asta se va întâmpla sâmbătă şi duminică", a mai spus Ion Sandu.

Curse suspendate pe Dunăre. Drumuri şi scoli închise

Cursa de pasageri spre Sulina, oraş aflat în extremitatea estică a Deltei Dunării, care urma să plece, vineri, din oraşul Tulcea, a fost suspendată, autorităţile judeţului începând demersurile pentru înlocuirea acesteia. Circulaţia navelor maritime la bara Sulina a fost închisă vineri dimineaţa. “Deja pe nava Moldova care urma să plece vineri spre Sulina au fost încărcate mărfuri, dar acestea vor fi transbordate pe o altă navă, probabil a Administraţiei Fluviale Dunărea de Jos (AFDJ) Galaţi, care urmează să o înlocuiască pe a noastră”, a declarat pentru Agerpres preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii private, Victor Iancu.

La rândul său, prefectul judeţului Tulcea, Vasile Gudu, a declarat că a început demersurile pentru înlocuirea navei Moldova, astfel încât mărfurile şi pasagerii să ajungă în siguranţă la Sulina. “Încercăm să obţinem acordul AFDJ Galaţi pentru ca nava Mamaia care-i aparţine şi care se află în Sulina să efectueze cursa între Tulcea şi Sulina. Nava Mamaia a mai efectuat de-a lungul timpului asemenea curse. În cazul în care problemele pe Dunăre se vor agrava, vom solicita un elicopter de capacitate mare Ministerului Administraţiei pentru a transporta bunurile alimentare pentru localităţile din Deltă. În orice caz, în momentul de faţă la dispoziţia noastră se află un elicopter al MAI pentru situaţii de urgenţă medicală în Deltă, elicopter fără de care nu ştiu cum ne-am fi descurcat până acum”, a afirmat prefectul Vasile Gudu.

Potrivit prefectului, legătura dintre Tulcea şi localităţile situate pe braţul Chilia al Dunării este asigurată de o firmă privată al cărei bac trece Dunărea zilnic, de luni până sâmbătă, doar o singură dată, la ora 12.00.

Conform AFDJ Galaţi, Dunărea este acoperită pe raza judeţului Tulcea de sloiuri în proporţie de până la 100%, braţele Chilia şi Tulcea fiind blocate de gheaţă, iar pe braţul Sfântu Gheorghe fiind pod de gheaţă. De asemenea, Dunărea, în dreptul localităţii Crişan, localitate din Deltă situată pe braţul Sulina, este blocată de gheaţă. În momentul de faţă, conform Căpităniei Portului Tulcea, circulaţia navelor maritime la bara Sulina este închisă, la milele 6 şi 44 ale Dunării două nave fiind în ancoră.

Traficul a fost închis, vineri, începând cu ora 11.30, pe DN 2 Urziceni - Buzău şi pe DN 2R Jiţia - Vintileasca (judeţul Vrancea), informează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Totodată, au fost instituite restricţii pe DN 5 Bucureşti - Giurgiu, DN 5B Ghimpaţi - Giurgiu, DN 10 Buzău - Braşov şi DN 3 Bucureşti - Lehliu pentru vehiculele cu masa totală maximă admisă de peste 7,5 tone. Rămân închise următoarele drumuri naţionale: DN 24D Bârlad - Galaţi, DN 23B Măicăneşti - Ciorăşti, DN 22 Râmnicu Sărat - Brăila şi DN 2C Costeşti - Slobozia.

Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă. CNADNR roagă participanţii la trafic să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră în vederea prevenirii ambuteiajelor. De asemenea, conducătorii auto trebuie să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere existente şi să echipeze vehiculele adecvat (cauciucuri de iarnă, lanţuri, lopată).

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România sau accesând pagina de internet a acesteia.

Două persoane au decedat în ultimele 24 de ore în judeţele Tulcea şi Sălaj, din cauza frigului, numărul total al deceselor înregistrate în ţară din cauza hipotermiei severe de la avertizarea de cod galben de ger emisă de meteorologi şi până în prezent ridicându-se la 24. Ministerul Sănătăţii informează, printr-un comunicat că numărul persoanelor fără adăpost şi a celor cu hipotermie care au fost transportate de către serviciile de ambulanţă şi echipajele SMURD la unităţile sanitare şi în centrele sociale, în ultimele 24 de ore, este de 312.

Cursurile au fost suspendate, vineri, la nivel naţional, în 373 de unităţi de învăţământ din 29 de judeţe din cauza condiţiilor meteorologie nefavorabile, informează Ministerul Educaţiei.

Potrivit raportărilor inspectoratelor şcolare judeţene de la ora 10.00, în 13 judeţe activitatea unităţilor de învăţământ nu este afectată de temperaturile scăzute.

În schimb, în 29 de judeţe activitatea unităţilor de învăţământ a fost suspendată. Dintre acestea, 18 judeţe înregistrează maximum 10 unităţi de învăţământ în care nu se susţin cursuri, în timp ce în restul de 11 sunt mai mult de zece unităţi în care nu se ţin cursuri. Printre acestea se află judeţele Buzău cu 84 de unităţi de învăţământ, Alba - 51, Botoşani - 47 , Suceava - 30 şi Constanţa - 26 de unităţi de învăţământ.

Trafic blocat pe Canalul Dunărea-Marea Neagră

Din cauza gerului, un împingător care circula pe Canalul Dunărea-Marea Neagră s-a defectat şi a blocat traficul, iar alte două convoaie din spatele acestuia a trebuit să aştepte remedierea defecţiunii, navigaţia pe canal desfăşurându-se în aceste zile pe un şenal cu o lăţime de circa 20 de metri.

"Convoaiele de barje pot circula doar pe mijlocul Canalului Dunăre - Marea Neagră, pe un şenal navigabil cu o lăţime de 23 - 24 de metri, restul din lăţimea medie, de 90 de metri, cât are canalul, fiind sub gheaţă", a spus reprezentantul pentru relaţii cu presa al CN "Administraţia Canalelor Navigabile" SA, Anca Tudoraşcu, citat de Mediafax.

Astfel, pe canal se poate circula doar în şir indian, astfel că dacă un convoi are probleme blochează un sens de mers.

"O astfel de situaţie s-a şi petrecut vineri dimineaţă, când împingătorul Sidex 2, cu patru unităţi, a rămas blocat la kilometrul 35 din cauză că sistemul de răcire a îngheţat. Din acest motiv alte două convoaie au trebuit să oprească în spatele său, traficul fiind reluat după aproximativ o oră", a spus Anca Tudoraşcu.

De asemenea, navigaţia pe Canalul Poarta Albă - Midia Năvodari este oprită din cauză că s-a format un pod de gheaţă.

Telefoane de urgenţă pentru sectorul 6

Bucureştenii din sectorul 6 care se confruntă cu probleme pot apela numerele de urgenţă puse la dispoziţie de administraţia locală. Cei care au probleme în trafic sau depistează blocaje ori semafoare defecte din cauza condiţiilor atmosferice pot suna la 021.220 18 61, 021.434 10 95, sau 0746 204 773.

Citeşte şi:


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-11-21

TAGURI: ger, ninsoare, cod galben, drumuri inchise, morti, sulina, delta dunarii, dnComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image