2017-01-19 06:33

EVENIMENT


România şi Bulgaria nu raportează comerţul ilegal cu caviar

 |  19:03
România şi Bulgaria nu raportează comerţul ilegal cu caviar

Riscul de dispariţie este mai mare ca oricând pentru sturionii din bazinul Dunării, o specie deja grav ameninţată. Un raport dat publicităţii de către organizaţiile TRAFFIC şi World Wide Fund for Nature (WWF) indică amploarea îngrijorătoare a comerţului ilegal cu caviar provenit din România şi Bulgaria.

Cele două ţări găzduiesc singurele populaţii viabile de sturioni sălbatici din UE. Atât România, cât şi Bulgaria au interzis pescuitul de sturioni, având în vedere faptul că cinci dintre cele şase specii native de sturioni din Dunăre sunt grav ameninţate cu dispariţia.

Conform raportului, între 2000 şi 2009 au fost raportate de către statele membre UE 14 capturi ilegale de caviar provenit din Bulgaria (27,5 kg distribuite în cinci capturi) şi România (25 kg în nouă capturi). Nici Bulgaria, nici România nu au raportat capturi ilegale de caviar.

„Este îngrijorător faptul că nici una dintre cele două ţări, România şi Bulgaria, nu a raportat capturi de caviar, în timp ce alte state membre au înregistrat mai multe capturi în care erau implicate şi cele două ţări”, a declarat Katalin Kecse-Nagy, din partea TRAFFIC.

„Uniunea Europeană are responsabilitatea majoră de a reglementa comerţul cu caviar, pentru că UE este cel mai mare consumator de caviar provenit din România şi al doilea cel mai mare consumator de caviar provenit din Bulgaria, a declarat Jutta Jahrl, expert în sturioni la WWF.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image