2019-03-25 07:49


ROMÂNII cu credite în FRANCI îi cer socoteală lui TĂRICEANU. De ce este acuzat șeful Senatului de „lipsă de empatie”

 |  22:19
ROMÂNII cu credite în FRANCI îi cer socoteală lui TĂRICEANU. De ce este acuzat șeful Senatului de „lipsă de empatie”

Grupul Clienţilor cu Credite în CHF (GCCC) a transmis miercuri o replică la afirmaţiile preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, potrivit căruia aceşti clienţi „au jucat pe francul elveţian; acum ce să fac eu, să le compensez pierderile?”.

„A interpreta în mod tendenţios acţiunea consumatorilor de bună-credinţă care s-au împrumutat în franci elveţieni, sub auspiciile impreviziunii, drept o acţiune speculativă (...) dovedeşte încă o dată lipsa de empatie a domnului Tăriceanu cu poporul pe care îl reprezintă, precum şi a unei minime intenţii de a informa corect opinia publică privind contextul creditării în CHF”, se arată în mesaj, potrivit Mediafax.

În opinia GCCC, Legea conversiei – respinsă, marţi, ca neconstituţională – „vine să corecteze o serie de probleme. „Vorbim, pe de o parte, de sclavagismul modern, sub forma muncii forţate în folosul băncilor pe o perioadă de 30 de ani, în condiţiile în care persoanele împrumutate în franci elveţieni au ajuns să achite băncilor sume enorme, care în numeroase cazuri depăşesc veniturile familiei, în baza unor clauze abuzive şi a dublării cursului francului elveţian faţă de moneda în care sunt salarizaţi. Iar pe de altă parte, vorbim de evaziunea fiscală pe care o practică băncile abuzive şi care au creditat în franci elvţieni, în condiţiile în care un număr mare de credite în CHF au fost cesionate unor entităţi nebancare din afara României”, explică Grupul.

  

„Îl invităm să-și reconsidere de URGENȚĂ poziția!”

Totodată, „menţionăm că împrumutaţii în CHF şi-au achitat până la acest moment creditele contractate în perioada 2006- 2008, având în vedere devalorizarea leului în raport cu francul şi ratele evident dublate pe care aceştia le-au achitat. Prin urmare, nimeni nu va trebui, niciodată, să compenseze nicio pierdere, pentru că aceasta nu există”, se arată în mesaj.

Reprezentanţii GCCC mai menţionează că doresc să obţină „doar o echilibrare a obligaţiilor contractuale, pentru că împrumutaţii în franci elveţieni nu doresc ca, după ce au plătit timp de 10 ani rate la bancă, să apeleze la mecanismul Legii dării în plată”.

„Îl invităm pe domnul Tăriceanu să-şi reconsidere de urgenţă poziţia exprimată, aflată în contradicţie flagrantă cu interesul pentru drepturile cetăţenilor şi vădit în favoarea sistemului bancar”, mai arată Grupul Clientilor cu Credite în CHF.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-08

TAGURI: tariceanu, franc elvetian, gccc, chf, romanii, senat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
08 Feb 2017

DEVALORIZAREA LEULUI INSEAMNA CIORDEALA FACUTA DE POLITICIENI SI ACOPERITA DIN BANI PUBLICI>>>>>>>>>>>SINCER EU AS DA O LEGE SA SE PLATESCA TOATE CREDITELE LA PARITATEA DE 12LEI VECHI UN DOLAR....EXACT CUM ERA PE VREMEA CAND A FOST IMPUSCAT CEAUSESCU....................GANDITI-VA CATI BANI S-AU FURAT DIN ROMANIA DACA ASTIA AU TAIAT 6ZEROURI DE ATUNCI......VORBIM DE SUTE DE MILIARDE DE DOLARI EURO SI MARCI........FURATI DE MAFIA POLITICA>>>>>>>>>>>UN SALARIU DE 3000DE LEI DAT DE REGIMUL CEAUSESCU INSEMNA MULT MAI MULT CA SI PUTERE DE CUMPARARE DECAT SALARIILE DE KAKAT DE ASTAZI..................CARE ESTE PROGRESUL FACUT DE ROMANIA IN 27DDE ANI DE MAFIE POLITICA?...........S-A DISTRUS O TARA CU JAFURILE POLITICE
_~"C"~_
09 Feb 2017

...Nu le compensezi nimic ! Le construiesti in schimb acele HOTELURI promise cindva unor sinistrati_..Normal ca si acesti oameni sunt tot Un fel de sinstrati ai sortii si pagubiti adinc la buzunar de catre Ticalosul si Imprevizibilul curs valutar....Haaaideti domnule CP Tariceanu ca aveti dvs. bani destui dostiti acolo prin diferite conturi aici sau pa' dincolo cu care le puteti construi macar niste "adaposturi de noapte" daca tot ii da bancile afara din casa,..ca doar a-ti fost 1~amic de sulfet cu raposatul D. Patriciu~______~deci sunteti Putrted de Bogat__~_~_~_~_
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...