2017-01-23 08:42


Românii, sclavi la Astra Asigurări!

 |  21:00
Românii, sclavi la Astra Asigurări!

Astra Asigurări a declanşat o amplă campanie de recrutare a românilor viitori contribuabili la mult aşteptatul Pilon II de asigurări private de sănătate. În opinia unor specialişti din piaţa asigurărilor, Astra Asigurări vrea să-i „transforme pe români în scalvi”, aceştia fiind momiţi cu o poliţă oferită gratuit, Astra Medica Bonus. Ce nu spun agenţii este că renunţarea la această asigurare, după un an, ar putea să-i coste pe români. Mai mult, prin aceste poliţe gratuite se creează baza de date pentru viitorii contribuabili la sistemul de asigurări private de sănătate, astfel încât la implementarea sistemului, compania să nu mai alerge după clienţi, iar aceştia nu mai au cum să aleagă ceva potrivit nevoilor lor. Comisia de Supraveghere a Asigurărilor verifică poliţa oferită de Astra Asigurări.

Poliţa Astra Medica Bonus este una ieftină (40 de lei pe an), fiind aleasă de Astra drept „cadou” pentru cât de mulţi români pot să înscrie agenţii de asigurare. Astra Medica Bonus este o asigurare privată de sănătate care, odată încheiată, stipulează câteva beneficii pentru contractantul ei. În baza poliţei, puteţi beneficia de spitalizare şi cheltuieli medicale, în cazul unor afecţiuni grave, într-o limită de 10.000 de lei pe an, tratament dentar restaurativ, ca urmare a unui accident de muncă sau rutier, în valoare de 5.000 de lei pe an, şi o consultaţie de specialitate de tip a doua opinie medicală, efectuată de medici de orice specialitate din reţeaua de clinici agreate de Astra Asigurări.

CSA: Există o sesizare cu privire la aceste poliţe

Preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), Constantin Buzoianu, ne-a declarat că există o sesizare cu privire la aceste poliţe oferite de Astra Asigurări. „Compartimentele tehnice din Comisia de Supraveghere a Asigurărilor au primit această sesizare şi în câteva zile vom prezenta un raport privind situaţia Astra Asigurări. Verificăm dacă această poliţă de asigurare - Astra Medica Bonus - respectă legislaţia”, ne-a spus Buzoianu.

De altfel, CSA a atras atenţia asupra apariţiei unor firme care au început recrutările pentru atragerea adeziunilor la viitoarele Case de Asigurări de Sănătate ce vor fi create în sistem privat. Potrivit CSA, aceste firme fac promisiuni de „obţinere a unor profituri din adeziunile colectate personal, cât şi bonusuri din performanţele echipei”. Arbitrul asigurărilor precizează că activităţile derulate de aceste firme, care se substituie intermediarilor autorizaţi pe piaţa de asigurări, sunt în afara legislaţiei în vigoare, constituie infracţiune şi se pedepsesc cu închisoare de la trei luni la trei ani sau cu amendă penală de la 20.000 la 100.000 de lei. „Avertizăm că activitatea acestor societăţi comerciale ar putea aduce prejudicii grave imaginii pieţei de asigurări, dar şi asiguraţilor şi potenţialilor asiguraţi. Această atenţionare reprezintă un demers necesar de a apăra interesele acestora, dar şi de a proteja imaginea industriei de asigurări. Asigurările nu se fac prin adeziuni, ci prin încheierea unor contracte în schimbul plăţii unor prime de asigurare”, declara preşedintele CSA, Constantin Buzoianu.

Nimic plăteşti, nimic primeşti!

Administratorul Capital&Alliance Insurance, Cristian Anghel, ne-a explicat că, potrivit clauzelor, Astra Asigurări îşi rezervă dreptul de a modifica poliţa, în întregime dacă doreşte, fără a fi obligată să anunţe asiguratul/contractantul. „În poliţă se precizează că în cazul în care, după verificarea poliţei de către subscriitorii specializaţi, se constată erori în completare sau neconcordanţe, asiguratul este de acord cu emiterea unui supliment de asigurare sau a unui act adiţional pentru corectarea acestora, ce va fi considerat parte componentă a acestei poliţe. Asta înseamnă că pot modifica prima de asigurare, să o facă zero, astfel încât să nu constituie rezerve tehnice de daună”, ne-a mai explicat Anghel. În contractul oferit de Astra Asigurări, la rubrica riscuri acoperite, se precizează că poliţa de asigurare se reînnoieşte automat pe o perioadă de 12 luni dacă contractul/asiguratul nu o denunţă înainte cu cel puţin 30 de zile de data expirării şi doar prin efectuarea plăţii de către Contractant a primei de asigurare corespunzătoare, menţionată în poliţa de asigurare. „Exprimarea este ambiguă,  poate însemna plata primei de asigurare corespunzătoare noii poliţe (cea reînnoită). Mai mult, în poliţă este precizat că sunt acoperite următoarele afecţiuni grave: Prolactinomul hipofizar, Neurinomul de nerv acustic, Carcinom spinocelular nazo-faringian, Mielomul multiplu, Neurolipomatoza Wegener, Leucemia limfoblastică acută, Arterita Takayasu = Sindromul arcului aortic, Boala Behcet = poliendotelita idiopatică, Sindromul de necroliză toxică epidermală, Dermatomiozita, Polimiozita, Tumori desmoide, Leiomiosarcom digestiv, Amiloidoza, Adrenoleucodistrofia. Practic, nu este acoperit nimic. Nimic plăteşti, nimic primeşti”, a conchis Anghel.

Adeziuni anticipate

Agenţii ASTRA sunt instruiţi să facă astfel de asigurări private de sănătate tuturor cunoscuţilor, indiferent de vârstă sau stare de sănătate. Mai mult, tuturor clienţilor care şi-au făcut până acum orice fel de asigurare la această companie li se încheie automat o poliţă de sănătate. De ce ar vrea ASTRA să vină în „ajutorul” a milioane de români ne explică chiar unul dintre agenţi. „Aceste poliţe de sănătate gratuite sunt de fapt adeziuni. Poliţele pe care le încheiem acum reprezintă o bază de date. La anul, când va fi implementat sistemul, poliţele vor fi transformate automat în adeziuni la Pilonul II al asigurărilor de sănătate. Agenţii care încheie în prezent aceste adeziuni îşi vor lua comisioanele după ce vor începe virările sumelor aferente către ASTRA”.

Până la închiderea ediţiei, reprezentanţii Astra Asigurări nu au putut oferi un răspuns.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-25

TAGURI: astra asigurari, csaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

PASE SCURTE BLOG
16 Dec 2011

nu-i prima data cand astra face marlanii. cercetati politele locuintelor vandute in parteneriat cu romtelecom
PROCURORU'
16 Dec 2011

Zilele trecute Dan Adamescu intra in CSA precum Parlamentul Romaniei: toti ii faceau loc, scoteau persoanele din fata registraturii in strada. VENEA PATRONU'!!! Constantin Buzoianu nu este capabil de mai mult de a-si culege merele de la Breaza. Sigur nu va face nimic in legatura cu aceasta legalitate. Cel mult, va citi si acest articol de ziar, asa cum a facut-o in ultimii 5 ani de mandat de vicepresedinte.
EU
16 Dec 2011

Probabil CSA va lua masuri de stopare a acestor polite , dar dupa ce se vor face cateva milioane . Ca doar de' .....
EA
16 Dec 2011

Milioanele le-au facut deja, ca altfel nu puteau sa-si "achite" mandatele in Parlament..... PS: parca pe ultima geanta de bani au ramas amprentele lui Adamescu?!!
FRINTU
16 Dec 2011

Dragii mei, din partea noastra, a celor care muncim pe "branci" prin birourile membrilor Consiliului CSA, va putem spune ca nimic nu este imposibil in Romania. O dovedeste chiar aceasta asigurare "vizionara" ASTRA care te asigura de sanatate (din cunostintele noastre urmeaza sa fie lansata o polita care sa te asigure si de virtute). Cat despre partea legalitatii, ce va mai mirati? Intrebati-o si pe matusa Tamara si va va lamuri ea mai mult.
FLORIN
16 Dec 2011

Pai a patit ceva Astra care a comercializat piese contrafacute "made in taiwan"?!ce au facut autoritatile care au investigat plangerea companiei renaullt legat de acesat lucru.nimic,probabil din cauza, ca Dl Presedinte Adamescu a" alergat"pe unde trebuie cu valiza,oricum nu avem relatii bune cu Franta,dai in colo pe" prostii" de la renault.asigurati va fratilor toti la astra si veti circula pe strada fara nici o garantie.
LEON
16 Dec 2011

Astra-ti costa viata!- asa ar trebui sa fie denumirea reala a politeti de asigurare emisa de Astra.O alta varianta ar fi: Astra la Vista Mustatea.Sunt penali cu sprijinul CSA care complice fiind, tace, tace, tace...
LILI
16 Dec 2011

CSA-ul este SINGURUL VINOVAT! CSA este CARACATITA care apara firmele de asigurari, avand mainile patate de suferinta si disperarea asiguratilor pe care are obligatia sa ii protejeze.vorba lui "zmarandescu"- de mai sus: este o chestiune de timp sa vi se afle adresele puslamalelor corupte din conducerea CSA.
NEMES
16 Dec 2011

In momentul in care o societate de asigurari lanseaza un nou produs ( teapa lui Astra ) pe piata, inainte este necesar avizul CSA cu privire la legalitatea si modul de protectie a cetateanului asigurat.Polita - Teapa made by Astra avea "girul"CSA.Deci CSA a verificat si a constatat ca Polita - Tepa made by Astra este 100% legala.Sau iar dep. Juridic al CSA a primit o "prima de porc adamescu" inainte de Craciun si de la un "privat"?
ANGELA TOCMANESCU
16 Dec 2011

Colid de Craciun, scris de Angela Toncescu: Astra face tot ce vrea, Ca n-o cearta nimenea, Astra ne marca banu, Si ne vom vedea la anu'. Ia ma cotizati flacai, Si ne dati cate-un X3! Haaai, haaaai, haaai!
OMUL DIN BUZAU
16 Dec 2011

Daca lasi interlopi sa vanda polite de asigurari, la ce sa te astepti?Am inteles ca si Fane Capatana a inteles cum functioneaza sistemul de asigurari din Romania si acum, din celula, pune bazele unei serioase firme de asigurari pt ca citit dosarele de la Politie ale lui Bulugea ( PAID ) si va face el o Pul (a) de Asigurari pe model PAID care va functiona "pe principiile firmei ASTRA ASIGURARI". Singura problema este ca eliberarea omului de afacei Fane Capatana sa aiba loc in mandatul tov. militian Buzoianu si atunci e rezolvat.Ca stie Fane cum merge treaba cu militienii, doar are experienta!
ADAMESCU
16 Dec 2011

De ce va luati mai oameni buni de preacinstitul Adamescu?Credeti ca tepele prin care a facut sutele de milioane de ieuro ( Vorba lui Bashescu ) s-au fact singure?Chiar nu aveti nici un pic de respect fata de cariera unui om care a pornit ca securist si a ajuns miliardar?Vrea si el sa castige o paine si chiar asa va bateti joc de el?Anul asta a avut numai probleme, el fiind nevinovat: mitinguri de protest, 3 directori plimbati prin fata camerelor de luat vederi si dusi la Politie, o valiza cu bani plimbata prin mainile lui Ioan Olteanu si ratacita prin Parlament pt numirea Tehnocratului Comaniciu din Brasov, plecarea lui Mustatea "in antreprenoriat" si acum scandalul acesta de presa?Sunteti inumani si nu aveti suflet!Adamescule, vezi ca acum lucrez la Ioan Niculae, acum am facut o societatea de supraveghere a firmelor sale.Da si tu un sms ca nu mai am credit!A ta pentru totdeauna, Angelina Jolie Toncescu.
CACAUTZA
16 Dec 2011

Dragii mei, m-am speriat si am rugat-o pe Frintu sa ma ajute cu o pastila ceva. Mi-a dat o pastila de ras. Pai cum sa nu te loveasca rasu' cand ea mi-a suge(rat) sa dau comunicat de presa ca suntem in control inopinat la ASTRA. Sa te tii de burta si alta nu. Pentru prosti, ca iei fac galagie multa. Acu' va las, ca mi s-au copt merele in cuptor.
CHIORU' DE PAZA LA ORBI
16 Dec 2011

"Compartimentele tehnice din Comisia de Supraveghere a Asigurărilor au primit această sesizare şi în câteva zile vom prezenta un raport privind situaţia Astra Asigurări. Verificăm dacă această poliţă de asigurare - Astra Medica Bonus - respectă legislaţia” ALO! ALO! Tovarasi militieni, lasati aparatele deschise. ANALIZAM, nu suntem in control inopinat. Ba nu!!!! SUNTEM in control inopinat si apoi ANALIZAM. Nici noi nu mai stim cum sa mintim. Eh, 'om vedea pana la urma cum 'om drege busuiocu'. Sau Buzuiocu'.
MIHAI
13 Noi 2012

Am polita de asigurare la locuinta cu plata suplimentara pentru alte necazuri cum ar fi inundatii. Am cerut de doua ori despagubiri pentru inundatii diferite dar au scos articol din nu stiu ce hartoaga ca nu se acorda despagubiri in cazurile alea. Auzisem eu de ASTRA dar am zis ca sunt reclamatii de pricinosi. In concluzie: fereala!
ANTONIO
31 Ian 2013

composed by sbsbsb0416 A lot of tnhaks for your own work on this web site. My daughter really likes working on research and it's easy to see why. We all notice all concerning the dynamic mode you present invaluable solutions via the web site and as well as invigorate response from visitors about this area then our favorite child is starting to learn a lot of things. Take advantage of the remaining portion of the year. Your performing a terrific job.
DOUGHBOY
02 Feb 2013

Keep on writing and cuhggnig away!

Adauga un comentariu

Random image