2019-03-20 12:12


Romarm estimează anul acesta venituri de peste 110 milioane de lei

 |  18:15

Compania Romarm,principalul producător de stat de tehnică de apărare, estimează pentru acest anvenituri totale de 110 milioane de lei şi un profit net de 139.000 de lei,potrivit proiectului bugetului de venituri şi cheltuieli publicat de MinisterulEconomiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Din venituriletotale, 93,45 milioane de lei sunt veniturile din exploatare, iar 16,7 milioanede lei sunt veniturile financiare. De asemenea, Romarm şi-a planificat pentruacest an investiţii în valoare de 24,76 milioane de lei în modernizarea şireorganizarea fabricaţiei tehnologice, în modernizarea sistemelor de utilităţi,precum şi în asigurarea securităţii în cadrul entităţilor economice, potrivitdatelor transmise în luna martie de companie. Romarm a înregistrat anul trecuto cifră de afaceri de 98,13 milioane de lei, în creştere cu 51% faţă deafacerile înregistrate în 2009, de 64,72 milioane de lei.

„Diferenţa sedatorează creşterii exportului şi aplicării prevederilor OUG 38/2010 privindtransmiterea unor bunuri mobile, proprietate privată a statului, dinadministrarea şi evidenţa proprie a Ministerului Apărării Naţionale înadministrarea unor operatori economici din industria de apărare aflaţi subautoritatea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri”, spunreprezentanţii Romarm. Romarm este o companie cu 100% capital românesc de stat,acţionarul său majoritar fiind Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului deAfaceri. Producţia companiei include produse pentru sistemul de apărare, precummuniţie, armament, explozive, elemente de protecţie (cască, baston, vestăantiglonţ, spray lacrimogen) şi asamblează vehicule blindate. Romarm are înprezent circa 4.600 de angajaţi şi 15 fabrici în toată ţara. Este principalulfurnizor românesc de tehnică de apărare şi este prezent în peste 50 de pieţe înţări din Europa, America de Nord, America de Sud, Asia şi Africa. Compania estetotodată unul dintre cei mai mari furnizori pentru Ministerul ApărăriiNaţionale din România.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-09-27
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...