2018-07-18 19:48


Rosen Plevneliev: Bulgaria şi România sunt ţapi ispăşitori pentru problemele interne ale ţărilor UE

 |  11:57
Rosen Plevneliev: Bulgaria şi România sunt ţapi ispăşitori pentru problemele interne ale ţărilor UE

Intr-un interviu acordat revistei germane Focus, preşedintele bulgar Rosen Plevneliev a declarat că Bulgaria şi România sunt folosite mereu, din nefericire, drept o scuză convenabilă pentru problemele interne ale partenerilor europeni. Plevneliev susţine că trebuie analizate date contrete înainte de lansarea unor astfel de acuzaţii si cere o recunoaştere a eforturilor ţării sale de a păzi graniţele externe ale UE.

“Dintre cei 20.000 de romi români şi bulgari care s-ar fi mutat în Franţa, doar 600 sunt din Bulgaria şi doar 80 dintre ei stau în Franţa ilegal. Bulgaria nu are milioane de romi, numărul lor exact este de 300.000. Ei reprezintă mai puţin de 5 la sută din populaţie”, subliniază preşedintele bulgar.

Comentând amânarea, din nou, a aderării Bulgariei la Schengen, el cere o recunoaştere a eforturilor ţării sale de a păzi graniţele externe ale UE. El subliniază că Bulgaria a investit în total 100 de milioane de euro în acest domeniu şi că graniţa sa este sigură. “Sunt doar 200 de intrări ilegale pe an pe la graniţa bulgaro-turcă", în timp ce în Italia şi Grecia numărul depăşeşte 20.000”, adaugă el.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639874-07-19

TAGURI: Rosen Plevneliev,

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova